Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 11. 2019. 14:01 0

"AFERA O ŠPIJUNIRANJU JE ISFABRIKOVANA, kako bi se zataškali Krušik, doktorat Malog, Kokezino bogaćenje..."

Baš u danima kada afera "Krušik" potresa državu, te doktorat ministra finansija Siniše Malog biva proglašen plagijatom, u javnosti se pojavila nova "afera o špijuniranju", kojom su se bavile vladajuće strukture.

Za ovu "aferu" profesorka Fakulteta političkih nauka Snježana Milivojević smatra da je isfabrikovana. Izlazak potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić sa optužbama na račun vrha vlasti da je učestvovao u trgovini oružjem, potom istupanje uzbunjivača iz "Krušika" sa dokazima umešanosti oca ministra policije Nebojše Stefanovića, Branka Stefanovića, iznošenje podataka o poslovanju Slaviše Kokeze i plagijat Siniše Malog u tabloidima su dobili minorni, ili uopšte nisu dobili prostor.

Taj prostor je zauzela "afera o špijuniranju", nakon što se pojavio snimak čiji su akteri ruski obaveštajac Georgij Kleban i jedan srpski oficir, zbog čega je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao vanrednu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

- BIA je znala za snimak koji je načinjen 24. decembra 2018. i primenili smo operativne mere. Došli smo do podataka da će se u Zemunu penzionisani potpukovnik Z. K. sastati sa Klebanom. Opservacijom je uočen dolazak Klebana taksijem, ali nije bilo moguće dokumentovanje, jer je bilo dosta lica u kontrapratnji. U Zemunu su uočena tri lica koja su izašla iz automobila marke "audi" i krenuli ka keju. Našli su se kod javnog parkinga Kapetanija, zatim otišli kod pivnice "Crna ovca", a prilikom izlaska ušla u isto crno vozilo, napustila rejon i otišla u nepoznatom pravcu - rekao je Vučić, objasnivši da se jedina tačka dnevnog reda na sednici odnosila na preduzimanje kontraobaveštajne zaštite naše zemlje.

Ipak, profesorka Fakulteta političkih nauka Snježana Milivojević, za N1 je rekla da smatra da je ova "afera" isfabrikovana.

- Kakva je katastrofalna i nepopravljiva šteta kad društvo ostane bez nezavisnih medija, ponekad pomislim da živim u zemlji koju ne razumem, jer iz medija ne mogu da pročitam šta se dešava. Ova nova afera mi stvarno nije jasna, i sa iskustvom koje imam iz prethodnih godina, mislim da je ona isfabrikovani pokušaj da se nešto drugo zataška. Strašno mi je da kažem da se predsednik, čitav vojni vrh, "najteže oružje" pokrene, da bi nama građanima i građankama objasnili da ne treba da gledamo, slušamo i razmišljamo ono što čitavu državu potresa - rekla je Milivojević.

Ona je dodala da je afera koja zaista potresa "i naš javni život i vlast", zapravo "Krušik" i slučaj uzbunjivača Aleksandra Obradovića.

- Sve to spinovanje i priče o čoveku koji se navodno iz ličnog interesa drznuo da iznosi poslovne tajne, taj lavirint oko pravno neutemeljenih optužbi i nejasnih situacija... A iznad svega - saznanje da je to moglo da ostane u tišini, da ono malo medija koji su u stanju da iznesu konfliktne situacije, nisu izvestili javnost - istakla je ona.

Profesorka Snježana Milivojević je rekla da temu "Krušik" treba držati otvorenom, da ne bude "zakopana ispod one kuće na Kopaoniku ili ispod ruševina Savamale", kao druge afere koje se zatrpavaju debelim slojem tišine ili isfabrikovanim drugim aferama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati