Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 11. 2019. 09:18 0

SSP i studenti: Smanjena davanja za Univerzitet. MALI: Đilas laže

Dan nakon što je doktorat ministra finansija Siniše Malog proglašen plagijatom, saopštenjem se oglasila Stranka slobode i pravde, u kojem tvrdi da je Mali smanjio budžetsku podršku Univerzitetu u Beogradu.

- Lažni doktor Siniša Mali se javno hvalio da će pocepati doktorat i napisati novi, a u svom kabinetu je kukavički smanjio budžetsku podršku Univerzitetu u Beogradu za 525 miliona dinara - navodi se u saopštenju.

Iz SSP tvrde da je time zloupotrebio položaj ministra.

- Javno osramoćen zbog potvrde o plagijatu, zloupotrebio je položaj ministra i u budžetu za 2020. godinu se osvetio Univerzitetu smanjenjem sredstava sa 19,24 na 18,71 milijardi dinara. Ovim potezom očajnika, lažni doktor je samo potvrdio da mu nije mesto ni na jednoj javnoj funkciji, kao ni ostalim članovima Vlade koji su izglasali ovakav budžet.

Razvojni budžet nije moguć u uslovima smanjenja sredstava namenjenih visokom obrazovanju i budućnosti mladih, zbog čega Univerzitetu u Beogradu mora biti vraćena budžetska podrška, poručuju iz Stranke slobode i pravde.

S druge strane, Siniša Mali je u Skupštini rekao da se prihodi Univerziteta sastoje iz dva dela - podrške iz budžeta i sopstvenih prihoda.

- Podrška iz budžeta za 2019. godinu bila je 10,4 milijarde, a za 2020. godinu je 11,3 milijarede, što je za 804 miliona više - rekao je Mali.

Sopstveni prihodi Univerziteta se umanjuju, ali o tome, kako je rekao ministar, "treba pitati rukovodstvo Univerziteta", dok je lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa Mali je optužio da je "kukavica i veliki lažov".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati