Društvo i ekonomija

[ Izvor: Vašington post ]

21. 11. 2019. 18:43 0

Kako je "Vašington post" reagovao na plagijat Malog?

Jednoglasna odluka Odbora za profesionalnu etiku Beogradskog univerziteta da je ministar finansija Siniša Mali plagirao doktorat naišla je na veliki odjek u svetskim medijima.

Podigla se prašina, pa je ugledni američki "Vašington post" pisao o doktorskom radu nekadašnjeg gradonačelnika Beograda.

- Srpski ministar finansija je pozvan ovog četvrtka da podnese ostavku nakon što je Univerzitet u Beogradu potvrdio da je njegov doktorat plagijat. Beogradski univerzitet u saopštenju je istakao da je Mali uzeo tekst, pa čak i čitave pasuse od drugih autora i tom prilikom njihova imena nije navodio - navodi se u "Vašington postu".

Prenosi ovaj američki medij reči Ivanke Popović, rektorke Beogradskog univerziteta, koja je istakla da je Odbor predložio Senatu da poništi doktorat, ali je i preneo reči Siniše Malog, koji se branio od neodbranjivog.

- Znam da nisam to uradio. Upravo sam fokusiran na budžet Srbije za 2020. godinu i radiću posao za koji me građani plaćaju - rekao je Mali.

"Vašington post" dalje podseća da je ministar finansija blisko povezan za predsednikom Srbije.

- Posle plagiranja doktorata pojavilo se dosta zahteva za smenu Siniše Malog, koji je blizak saradnik predednika Aleksandra Vučića i ranije je bio gradonačelnik Beograda. Opozicioni simpatizeri su zbog svih ovih događaja pozvali na proteste ispred zgrade Ministarstva finansija u ponedeljak - zaključuje se u izveštaju "Vašington posta".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati