Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

21. 11. 2019. 15:41 0

Milivojević: Sudbina Malog zavisi od procene Vučića

Analitičar Cvijetin Milivojević izjavio je danas da naredni potez ministra Siniše Malog, posle odluke Odbora za profesionalnu etiku, zavisi od procene predsednika države Aleksandra Vučića koliko neki događaj, pa tako i afera sa doktoratom, utiče na rejting koji uvek prati pažljivo.

- Ako vidi da je atmosfera u društvu takva da se ovo negativno odražava Mali će, na primer, biti suspednovan godinu dana kao što je bilo sa ministrom odbrane Bratislavom Gašićem, koji je zatim vraćen na velika vrata - rekao je Milivojević za agenciju Beta.

Međutim, kako je naveo, ukoliko Vučić misli da bi se na takav način pokazala slabost, to se neće desiti uprkos odluci Odbora.

Milivojević je podsetio da za mesto ministra nije potreban dokorat, ali da javni moral obavezuje na određeno ponašanje koje ne dozvoljava da se do doktorata dođe tako što se prepiše.

Prema rečima Milivojevića, ako Mali pokaže manje sujete a više pameti, mogao bi da kaže - "ljudi odričem se tog doktorata, očito sam pogrešno citirao, ali to ne utiče na moje znanje i mesto".

Mogao bi, kaže Milivojević, da izazove stručnu javnost i kaže "dajte mi rok od godinu dana napisaću novi doktorat na novu temu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati