Društvo i ekonomija

Direktno.rs

21. 11. 2019. 13:56 0

1 od 5 miliona: Vratili smo čast diplomama i doktoratima, oslobodićemo ovu zemlju

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu danas je doneo konačnu odluku da je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat, saopštilo je Udruženje studenata "1 od 5 miliona".

Podsećaju da je "1 od 5 miliona" u dvanaestodnevnoj blokadi Rektorata u septembru doveo do toga da se ovo pitanje konačno reši i da je Odbor doneo ispravnu odluku koja je pokazala da su studenti zaista oslobodili Univerzitet 25. septembra nakon "dogovora" sa rektorkom Ivankom Popović.
- Tokom dvanaeostodnevne blokade zgrade Rektorata zahtevali smo jasan stav Univerziteta, da se ogradi od političkih pritisaka vlasti, kako bi se doktorat proglasio plagijatom jer je Siniša Mali grubo prekršio član 22. Etičkog kodeksa. Blokadom smo otkrili da su vlast i Srpska napredna stranka spremni da na studente pošalju batinaše u našu kuću - Univerzitet - piše u saopštenju "Udruženja 1 od 5 miliona" i naglašavaju da iako je prvobitni datum o donošenju odluke 4. novembar prologiran 15 dana zbog prava na žalbu, uvažavanje saveta profesora Univerziteta u Beogradu da se sačeka 22. novembar pokazala je da su studenti odgovorni prema akademskoj zajednici i da su doneli ispravnu odluku.- Pošto smo oslobodili jednu instituciju nakon sedam godina uzurpacije svake institucije od strane režima, jasno poručujemo da je ovo samo prva u nizu. Nastavićemo da oslobađamo institucije. Staćemo uz svakog ko se usprotivi ovom režimu kao što smo stali uz rektortku. Štitićemo profesore od medijske hajke prorežimskih glasila, novinare koji časno rade svoj posao kao i sve građane koji već 11 meseci protestuju na ulicama Beograda i širom Srbije. Oslobodićemo čitavu zemlju, promenićemo ovaj sistem lažnih doktora nauka, lažnih novinara i političara koji se lažno predstavljaju - zaključuju iz "1 od 5 miliona".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati