Društvo i ekonomija

[ Izvor: Novosti ]

19. 11. 2019. 08:20 0

"NAŠ PROFESOR IH ČUVAO" Vratili se studenti iz Hongkonga

Deo srpskih studenata Gradskog univerziteta iz Hongkonga sleteo je sinoć na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". Mladi naučnici su se vratili kući, pošto su antivladini protesti tokom vikenda dostigli vrhunac.

Roditelji studenta Mihaila Stojanovića, majka Dragana i otac Nenad, konačno su zagrlili svog sina posle drame koju je doživeo na Politehničkom fakultetu.

- Univerzitet je ovog vikenda izmestio studente u hotel u blizini aerdodroma kada su u kampusu isključena voda i struja. Profesor, koji je inače, naše gore list ih je okupio da svi budu tamo zajedno, što je za nas roditelje bila olakšavajuća okolnost - rekla je majka Dragana Stojanović uoči sletanja aviona, pišu "Novosti".

I profesor sa Filozofskog fakulteta Saša Modret dočekao je povratak svog sina Luke.

- Jutros su krenuli na put u pratnji policije, žao mi je studenata koji su svojim angažovanjem pokazali borbu za demokratiju. Bojim se da ovo neće na dobro da izađe po studente, i da ih očekuje represija. Mom sinu je ovo bio treći semestar. Žao mi je jer se taman lepo uklopio.

Anđela Bašić (20), koja je bila u grupom studenata iz Srbije evakuisanih posle nasilja na protestima u Hong Kongu, po povratku je poručila: "Situacija se popravlja. Fakultet počinje da se sređuje. Očekujemo da se za sledeći semestar stvore uslovi da se vratimo". 

Naša Ambasada u Hong Kongu platila je troškove puta studentima.

Policija je juče koristila suzavac i gumene metke kako bi zadržala stotine antivladinih demonstranata koji su pokušali da izađu iz kompleksa Politehničkog univerziteta. Svi srpski su studenti izvedeni iz kampusa pod policijskom pratnjom. U nasilju je povređeno 38 ljudi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati