Društvo i ekonomija

[ Izvor: Politikon ]

14. 11. 2019. 19:48 0

DRUGI PIŠU Politikon: Kerberi Irineja bačkog - Željko Injac i ostali episkopski botovi

Irinej bački, ili u SPC poznat kao nedodirljivi, stekao je takav status upravo što je decenijama gradio kult svoje ličnosti i nedodirljivosti.

Ta nedodirljivost nije bila ničim opravdana osim što je episkop Irinej imao gađenje i prezir prema svima i tako se ponašao. On je jedini profesor pravoslavnog Bogoslovskog fakulteta u Beogradu koji je javno stavio saopštenje svojim studentima u kojem im poručuje “da mu se ne obraćaju”, a da sve što ih interesuje “pitaju preko asistenta”, navodi se u tekstu na portalu "Politikon".

Irinej Bulović je takođe poznat po nedolascima na predavanja, čime je napravio ogromnu rupu u poznavanju Novog Zaveta među studentima PBF, ponižavanju studenata tako što nije dolazio na ispitne rokove, a nije bilo strano ni da su studenti odgovarali u automobilu episkopa Irineja, koji je u “tolikoj žurbi” i naravno toliko nedodirljiv da se ne pojavljuje čak ni na ispitnim rokovima.

"Episkop Nedodirljivi" očigledno je nečim bio toliko zauzet kada nije mogao da drži predavanja i dolazi na ispitne rokove, ali za sve nas ostaje veliko pitanje čime se to bavio? Pisanjem teoloških dela se očigledno nije bavio. Jer ih nema.

Ali, ono što je očigledno, episkop se bavio formiranjem obaveštajne mreže širom svoje Eparhije, a na sve načine je gledao da proširi svoj uticaj i postane siva eminencija koja vuče konce u SPC.

Svaka informacija o episkopima, sveštenicima, monasima mogla je biti upotrebljena, ako neko, ne daj Bože, stane na put "Episkopu Nedodirljivom".

U tu svrhu "Episkop Nedodirljivi" oformio je i svoj BOT TIM, nešto slično poput Aleksandra Vučića, ali, naravno, u manjim razmerama i koji se odmah oglašava ukoliko usledi bilo kakvo negativno pominjanje Druga Bačkog.

Crkveni POLITBIRO predvođen Željkom Injcem, momentalno kreće u akciju i presuđuje na licu mesta. Naravno na smrt. Ne fizičku (mada, da zakonom nije zabranjeno, ne bi se ni toga libili), već onu medijsku diskreditujuću, kao što to radi Vučićević preko "Informera", nešto slično sprovode i njegove “pravoslavne” kolege iz Eparhije Bačke,

Svakog protivnika i kritizera Episkopa Nedodirljivog momentalno pokušavaju da diskredituju, oljagaju i objave “mračne tajne” onoga ko se drznuo da pomene “šefa”. Svi su na tapetu. Od episkopa, monaha, igumana, teologa, političara…

Željko Injac i ostali botovi episkopski ne žale ni sredstva ni vremena. Od Fejsbuka, pa sve do “pravoslavnih foruma”. Na pravoslavnom forumu “POUKE”, koji je pod direktnom kontrolom Episkopa Nedodirljivog, a na kojem je Željko Injac jedan od administratora, mogu se pročitati veće gadosti i pogrdniji izrazi nego na nekom porno sajtu. O svemu ovome se dugo ćutalo, ali konačno je došlo vreme da se istina iznese na videlo i da se stvari nazovu pravim imenom.

Episkop Nedodirljivi iza sebe ne ostavlja ništa vredno niti išta po čemu će ostati upamćen u istoriji SPC. Umesto duhovnošću, on se bavio spletkarenjem, podmetanjem, špijuniranjem i izgradnjom kulta svoje ličnosti.

Sada se kult ličnosti Druga Episkopa ubrzano urušava što se najbolje vidi po tome ko su mu zaštitnici i na koji način to rade. Nikakve pretnje, oljagavanja i sitne provokacije više ne mogu proći.

“Pokajte se, jer se približilo Carstvo nebesko“, navodi se u tekstu na portalu "Politikon".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati