Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 11. 2019. 17:17 1

"Načelniče, što branite greške i kriminal"

Predsednik Dveri Boško Obradović odgovorio je načelniku Uprave kriminalističke policije Dejanu Kovačeviću koji je danas izjavio da je njegova izjava o službenicima kriminalističke policije G.P. i T.A. pokušaj urušavanja ugleda Kriminističke policije, a mi ga prenosimo u celosti.

- Poštovani g. Načelniče, posebno mi je drago što ste se Vi prvi javili iz Ministarstva unutrašnjih poslova nakon moje današnje konferencije za medije na kojoj sam raskrinkao kriminalce u Vašim redovima. Živo me je interesovalo ko će prvi stati u zaštitu ovih bahatih batinaša iz najbližeg okruženja ministra Nebojše Stefanovića, i to ste bili upravo Vi, što mi mnogo govori. Uostalom, čemu tolika žurba? Jedna od epizoda svakako će biti i Vama posvećena, pa ćemo se detaljno ispričati. Što Vi branite tuđe greške i kriminal? - pita se Obradović. 

Predstavnik Dveri je danas ponudio dokaze za njihovo krivično gonjenje i izbacivanje s posla. 

- Drago mi je da ste priznali da su visoki policijski službenici Vaše uprave, Goran Papić, zamenik načelnika SBPOK-a, i Tomislav Antonijević, šef odseka za suzbijanje krijumčarenja opojnih droga, udaljeni sa posla do okončanja disciplinskog postupka zbog brutalnog prebijanja Dejana Pejovića usred bela dana, pred njegovom suprugom Ivanom koja sve vreme vrišti i preklinje da prestanu jer im njen muž, doktor nauka, poznati preduzetnik i otac troje uspešne dece, nikada osuđivan - ništa nije kriv. Sa velikim iščekivanjem očekujemo rezultat ovog disciplinskog postupka koji je protiv njih pokrenut zbog nezakonite primene policijskih ovlašćenja, kao i rezultate detaljne istrage Sektora za unutrašnju kontrolu MUP-a. Danas sam ponudio dokaze za njihovo krivično gonjenje i izbacivanje sa posla. Ali, pre toga, Vi biste mogli da javno objavite stručnu spremu dotične gospode, posebno Gorana Papića koji je bez ikakve policijske škole za četiri godine postao zamenik načelnika jedne od najvažnijih službi u Vašoj Upravi - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, samo zato što je njegova porodica u kumovskoj vezi sa porodicom Stefanović? Da li je to normalno, g. Načelniče? Koliko policijskih oficira sa preko 20 godina iskustva to ne može ni da sanja? - kazao je on. 

Obradović je istakao da se ovde ne radi o ličnom interesu, već o "čistoj borbi protiv kriminala i korupcije".

- Nema ovde nikakve politike, ni moje lično, niti Dveri, niti Saveza za Srbiju, već je ovo čista borba protiv kriminala i korupcije, koju odlično prepoznaju mnoge Vaše kolege kojima je dosta napredovanja u MUP-u nesposobnih SNS kadrova sa kupljenim diplomama, krupnim koruptivnim radnjama i jakim vezama u kriminalnim krugovima. I, verujte da se oni neće sakriti iza vrhunskih profesionalaca i čestitih policajaca u Vašoj službi i drugim delovima MUP-a koji odlično rade svoj posao. Došlo je vreme da se naprave dve kolone u MUP-u, ona koja radi za narod i državu, poštujući zakon, i ona koja radi za političku mafiju i kriminalne strukture, kršeći zakon i sva pravila službe, i kompromitujući časnu policijsku uniformu - rekao je Obradović.

Takođe, dodao je da insistira da se borba protiv organizovanog kriminala vodi i unutar krimininalističke uprave ali i uznutra.

- I budite sigurni da mi odgovara, sa Vaše strane istaknuta beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala, samo što ja insistiram da se ona vodi i unutar Vaše uprave i same Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, dakle, i iznutra. Do sledeće epizode ovog serijala želim Vam svako dobro i svaki uspeh u Vašem radu! - zaključio je on. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati