Društvo i ekonomija

[ Izvor: VOICE ]

14. 11. 2019. 11:27 0

Priveden meštanin sela kod Vrbasa kojeg je sud oslobodio duga za vodu

Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ iz Vrbasa dalo je nalog i pokušalo da danas isključi vodu meštaninu Ravnog sela Božidaru Caričiću, iako ima pravosnažnu presudu Osnovnog suda u Vrbasu da nije dužan da izmiri dug za vodu, jer ista nije ispravna za piće, preneo je danas Vojvođanski istraživačko analitički centar (VOICE).

 

JKP „Komunalac“ iz Vrbasa je Caričiću vodu pokušalo isključiti danas u prepodnevnim casovima, ali su radnici koji su imali nalog odustali od isključenja i pored naloga.

Kako se navodi na portalu, intervenisala je i policija, a Caričić je policijskim vozilom odvezen u Policijsku stanicu u Vrbasu kako bi dao izjavu. I radnici „Komunalca“ su pozvani u policiju radi davanja izjave.

Caričić je za VOICE rekao da su mu radnici „Komunalca“ rekli da nerado ispunjavaju nalog koji su dobili od pretpostavljenih.

- Predočio sam im da imam presudu, ali i dokaz da sam vlasnik vodovodne infrastrukture koju nameravaju da oštete. Radnici su bili korektni, kao i policija koja je samo izvršavala nečiji nalog - rekao je Caričić.

VOICE dodaje da se u trenutku objavljivanja teksta, Caričić nalazio u zgradi policijske stanice u Vrbasu, gde u prisustvu svog advokata daje izjavu.

Božidar Caričić iz Ravnog Sela dobio je sudski spor protiv JKP „Komunalac“ iz Vrbasa i tako je oslobođen obaveza plaćanja za vodu, pošto ona u tom selu nije za piće, objavio je VOICE prošle nedelje.

Njega je JKP Komunalac prethodno tužio zbog duga manjeg od 3.000 dinara, pod pretnjom izvršenja.

Presudom Osnovnog suda u Vrbasu, koja je potvrdjena pred Višim sudom u Somboru, Caričić je oslobodjen potraživanja JKP Komunalac iz Vrbasa, uz obrazloženje da to komunalno preduzeće iz dokazanih činjenica građanima u ovom selu nije isporučivalo vodu za piće, te da nema pravo da takvu uslugu naplaćuje

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati