Društvo i ekonomija

[ Izvor: južnevesti.com ]

13. 11. 2019. 14:53 0

SNS odbornica iz Niša osuđena zbog uzimanja mita

Nakon što je tražila i uzela više od 400.000 dinara da bi pomogla odlazak u invalidsku penziju jednoj osobi, SNS odbornica u niškoj Skupštini i doktorka Specijalne bolnica Gornja Toponica Mirjana Miladinović, prema dogovoru tužioca i branioca, biće osuđena na tri godine uslovne zatvorske kazne i 100.000 dinara.

Mladenovićeva se i ovog puta nije pojavila na suđenju, a njen branilac Stevan Marković kaže da je u vreme kada stiže pošta ona na poslu. Ipak tvrdi da je bila obaveštena o ročištu.

Rekao je i da se slaže sa predlogom zamenika tužioca da SNS odbornica za krivično delo trgovina uticajem, na osnovu kojeg je prema optužnici stekla preko 400.000 dinara, dobije 3 godine uslovne kazne - odnosno godinu dana zatvora ukoliko u tom periodu prekrši zakon - i da plati novčanu kaznu od 100.000 dinara.

- Ovime se praktično odričemo prava na žalbu, što znači da će nakon presude, sama presuda biti pravosnažna - pojašnjava advokat Marković.

Presuda bi, dodaje, trebalo da bude ozvaničena za nekoliko dana. Marković je dodao i da su sporne pare oduzete.

Podsetimo, Miladinovićeva je uhapšena jula ove godine. Iz policije su tada rekli da postoji sumnja da je doktorka tražila i primila 3.500 evra. Od toga je 2.300 zadržala za sebe, a 1.200 evra je posredno preko još jednog osumnjičenog predala 61-godišnjem lekaru čije se ime ne navodi.

Direktor Toponice kaže da neće biti kažnjena, Zakon predviđa otkaz

Iako u Zakonu o radu piše da je jedan od razloga za otkaz "krivično delo na radu ili u vezi sa radom", direktor bolnice "Gornja Toponica" Milan Stanojković kaže da nije na njemu da kažnjava Miladinovićevu koja je upravo u ovoj bolnici zloupotrebila položaj doktora.

- Mi možemo da pokrenemo disciplinski postupak, ukoliko je prekršena radna disciplina. Ovde je posao za tužioca - rekao je Stanojković.

Podsetimo, iako su novinari Južnih vesti iz više izvora dobili informaciju da je početkom jula ove godine Miladinovićeva privedena jer je za određene doktorske usluge uzimala novac, što nisu negirali ni iz SNS-a, čiji je ona član, na novinarsko pitanje o privođenju, ostala je zbunjena. Miladinovićeva je tada rekla da se godište osumnjičene iz saopštenja Tužilaštva ne poklapa sa njenim i da je saslušavana nešto ranije, ali zbog nekog drugog procesa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati