Društvo i ekonomija

13. 11. 2019. 15:18 0

Tepić: Dačić hteo da me demantuje, pa optužio Vučića da laže!

"U propalom pokušaju da me demantuje, Ivica Dačić je zapravo optužio svog šefa Aleksandra Vučića da laže. Naime, Dačić tvrdi da stradanje radnika srpske ambasade u Libiji nije imalo nikakve veze sa trgovinom oružjem, a sam Vučić je još 20. februara 2016. izjavio da je trgovina oružjem jedan od motiva otmice radnika srpske ambasade", rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Ona je kao dokaz tvrdnjama, priložila Izveštaj Ujedinjenih nacija.  

- Što se tiče izjave Ivice Dačića da "Srbija nije upozorena ni od jednog međunarodnog tela koje se bavi kontrolom trgovine oružjem“, prilažem Izveštaj UN iz februara 2015. godine, Aneks 19, sa kojim su srpske vlasti bile upoznate, a u kojem se jasno kaže da Slobodan Tešić jeste bio pod sankcijama UN zbog trgovine oružjem na osnovu mera iz Rezolucije 1521 od 2003. godine - rekla je Tepić.

Narodna poslanica i potpredsednica SSP-a smatra da je afera oko prodaje oružja uzdrmala vlast.

- Uznemirenje zbog afere o dugogodišnjoj sumnjivoj trgovini oružjem, tera ih iz nedelje u nedelju, a sada i iz dana u dan, da sami sebe demantuju i sapliću se o sopstvene laži.

Marinika Tepić je potom navela ko je sve umešan u aferu prodaje oružja.

- Činjenice su neoborive - od toga da je državni i partijski vrh oko Aleksandra Vučića umešan ne samo u aferu "Krušik" i firme GIM u kojoj je zaposlen otac ministra policije Nebojše Stefanovića, pa do toga da su trgovci oružjem sumnjivi međunarodnim telima postali privilegovani saradnici države čim je Vučić zaseo u ministarsku, a Dačić u premijersku fotelju - zaključila je Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati