Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 11. 2019. 10:32 0

NEDELJA KROZ TVIT Bežanija od studenata, mala Marta izbačena iz vrtića, otvoriš put, zatvoriš put...

Nedelju za nama obeležila je jurnjava predsednika sa studentima, odlaganje odluke o doktoratu Siniše Malog, "kvazi" obezbeđenje na sve strane, otvaranje istočnog kraka Koridora 10 uz trubače... U nastavku pogledajte kako su pomenuta dešavanja ispraćena na društvenim mrežama.

Siniša, opet na foru

Za Sinišu Malog i njegov doktorat ponedeljak 4. novembar je dan "D"! Ali, zamalo.

Iako je dogovorom kojim je prekinuta blokada Rektorata BU najavljeno je da će utvrđivanje autentičnosti doktorata Malog biti završeno do 4. novembra, to se nije dogodilo. Ministar finansija se ponovo "izvukao", pa se na konačnu odluku čeka do 22. novembra.  

Studenti iz Udruženja "1 od 5 miliona" tim povodom sazvali su konferenciju za medije u zgradi Rektorata, a tamo ih je sačekalo iznenađenje. Ili nešto kao "obezbeđenje".

"Opasni" momci koji kao da su se vratili iz devedesetih čuvaju Rektorat. Od koga? A da, studenata... 

Predsednik "ispalio" građane koji su ga čekali

Bežanje predsednika Srbije Alesksandra Vučića od studenata obeležilo je drugi dan nedelja za nama. 

Vučić je bio gost emisije Upitnik na RTS, a tri studentkinje iz Udruženja "1 od 5 miliona" sačekale su ga ispred zgrade javnog servisa da bi mu postavile pitanja, koja, kako su rekle, RTS neće da mu postavi.

Zbog tri studentkinje i njihove "podrške" svi prilazi zgradi RTS bili su zabarikadirani. Neuniformisani muškaraci, bez legitimacija, ograničili su kretanje građanima. Nije mogao da prođe ama baš niko, pa ni devojka sa snimka. 

Uzgred, predsednik je pitanja studenata izbegao, a pojedini tablodi najavili su "atenat" na njega ranije tog dana. Tviteraši su "ubijanje predsednika" videli ovako: 

Da veterinar ne predaje medicinskim sestrama!

Nada da će se žene, doktorke medicinskih nauka ili doktorantkinje, koje su otpuštene iz Visoke medicinske škole u Ćupriji, da bi se funkcioneri SNS zaposlili, vratiti na posao, pozitivno je uzdrmala društvene mreže. 

Podsetimo, nastavu medicinskim sestrama u ovoj školi drži državni sekretar i visoki funkcioner SNS Ivan Bošnjak, po obrazovanju veterinar zadužen za kontrolu svinjskog mesa, šef poslaničke grupe SNS, a kolega iz branše mu je i zamenik šefa poslaničke grupe SNS inženjer Vladimir Orlić. 

Čija si ti, Marta?

Kako detetu objasniti da posle tri godine više ne može da ide u vrtić jer tata nije "deo klana"? Hmm, niti jedan roditelj ne želi da se nađe u ovakvoj situaciji, ipak, Marija Milojević, majka devojčice Marte iz Žitorađe, jeste.

Kao bomba je u četvrtak odjeknula vest da je devojčica Marta izbačena iz vrtića jer joj je tata član Stranke slobode i pravde. Devojčicina majka tvrdi da je njeno dete izbačeno iz vrtića zbog političkog delovanja njenog muža i da ima svedoka da je zamenik opštine Žitorađa njenom mužu poručio "tako mu i treba, da se nije bavio politikom dete bi mu sad išlo u vrtić". Više o tome pročitajte OVDE.Vacić bi da baca u Drinu 

Lider Srpske desnice Miša Vacić, potpuno je izgubio kompas i na osnivanju Opštinskog odbora stranke u Šapcu doslovno skakao i urlao.

Ovaj ultradesničar uputio je pretnje gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću poručujući mu da će "kao Austrougari završiti u Drini, da se pakuje jer će biti proteran u zatvor, a potom dodao da će se u Šapcu napraviti zatvor kako bi Zelenović u njemu bio izložen i pljuvan svakog dana". 

Mišino "divljanje" nije prošlo nezapaženo na društvenim mrežama. 

Trubači i etno muzika 

U subotu je svečano otvoren istočni krak Koridora 10. Za tu priliku ljudi iz Lebana, Leskovca i drugih gradova iz Srbije, organizovanim autobusima došli su na otvaranje.

Uz miks trubača i etno muzike istočni krak je svečano otvoren, a u isto vreme obeležen je i završetak radova na kompletnom Koridoru 10. Međutim, iako pompezno otvoren, ovaj put ili trijumf Srbije, kako SNS naziva istočni krak Koridora 10, odmah je nakon otvaranja zatvoren za saobraćaj. 
Koji je vaš najupečatljiviji tvit iz prethodne sedmice? Pišite nam u komentarima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati