Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

08. 11. 2019. 10:10 0

Otac uhapšenog Rošića: Torturom žele da iznude priznanje od mog sina

Neboša Rošić, otac uhapšenog Marka Rošića koji se tereti za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative Sloboda demokratija pravda Olivera Ivanovića, kazao je da je njegov sin "izložen neviđenoj torturi koja traje gotovo godinu dana" i dodao da je cilj da se iznudi priznanje i optuži potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić za ubistvo Ivanovića.


Rošić je za portal Kosovo onlajn ispričao je da se njegov sin žali da trpi "neviđenu torturu" u zatvoru, psihičku i fizičku.

- Od trenutka kada su ga odveli odavde, krenulo je fizičko maltretiranje, tukli su ga i pravili 'selfije' sa njim. Tokom višečasovnog ispitivanja jedan od policajaca koji se predstavio kao Besim, rekao mu je: 'Marko, treba da kažeš da su Milan Radoičić i država Srbija organizovali i učestvovali u ubistvu, a mi ćemo te odmah pustiti. Ukoliko to ne priznaš, bićeš osuđen na kaznu zatvora od pet do deset godina'", istakao je Rošić i dodao da osumnjičeni na to nije pristao.

On je kazao da je njegov sin u teškom psihičkom stanju i da je pokušao sebi da oduzme život i dodaje da je "pitanje koiliko će još tako izdržati."

Prema njegovim rečima, za taj slučaj su bili zainteresovani i predstavnici Euleksa, koji vrše nadgledanje pravosuđa na Kosovu, ali su ih, kako je kazao, "iz tužilaštva bukvalno izbacili", a "interesovanje je pokazao i američki ambasador u Prištini".


Nebojša Rošić je istakao da jedva čeka optužnicu i "šta će se na njoj naći" i podsetio da je na "brojne nezakonite radnje" u žalbama ukazao i advokat Mahmut Haljimi.

- Žalio se do sada na svako produženje pritvora, koje je svaki put bilo nezakonito, jer Apelacioni sud je dužan da odgovori u roku od 48 sati, a oni odgovaraju u roku od 25 dana. To se na svaka dva meseca ponavljalo kada je odlučivano o produženju pritvora. Žalili smo se i Vrhovnom sudu jer su sva rešenja o produženju bila u potpunosti ista, bez promenjenog i jednog zareza, ali to do sada nije dalo rezultate - zaključio je Rošić.

Marko Rošić i Nedeljko Spasojević, koji su uhapšeni u akciji specijalnih jedinica kosovske policije 23. novembra prošle godine, sa još dvojicom Srba, a pritvoreni su još uvek pod sumnjom da su umešani u ubistvo lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića, 16. januara 2018.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati