Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

31. 10. 2019. 15:21 0

Štrajk u Opštoj bolnici u Pirotu, traži se smena direktora

Zaposleni u Opštoj bolnici Pirot, okupljeni u tri sindikata, zatražili su smenu direktora ove ustanove dr Gorana Petrovića, i najavili su da sutra počinju svakodnevni štrajk upozorenja od sat vremena koji će trajati do ispunjenja zahteva.

Pre mesec dana predsedniku Srbije Aleksandru Vučiču i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru uputili su peticiju za smenu direktora koju  je potpisalo 70 od 94 lekara specijalista, saopšteno je danas na skupu u bolnici koji je okupio veliki broj lekara i medicinskog osoblja ove regionalne zdravstvene ustanove.

- Već mesec dana u našoj ustanovi postoji opšte nezadovoljstvo načinom rukovođenja i ophođenja prema zaposlenima. Naši razlozi za smenu su pored ostalog osvetoljubivost, revanšizam, ukidanje stručne inicijative i uvođenje novih metoda lečenja, ignorisanje zahteva za stručnim usavršavanjem, narušeni međuljudski odnosi, bahato ponašanje posle dva njegova hapšenja i puštanja... Deo menadžmenta je već otkazao poslušnost direktoru, pa je ostavku podneo zamenik direktora dr Nenad Zdravković i 15 načelnika odeljenja -rekao je predsednik Sindikata ''Nezavisnost'' dr Dragan Tošić.

Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu dr Branimir Haviža Lilić je dodao da su zahteve uputili poslodavcu i ministarstvu zdravlja.

- Zato smo odlučili da sutra krenemo sa štrajkom upozorenja do ispunjenja zahteva zaposlenih. Problemi postoje u gotovo svakoj službi i ne postoji socijalni dijalog. Zahtevamo da se reše organizacioni, kadrovski i tehnički problemi - rekao je Lilić.

Dosadašnji zamenik direktora u ostavci dr Nenad Zdravković je rekao da ovaj skup nema nikakve političke konotacije, već da zaposleni samo traže normalne uslove  za rad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati