Vesti

Direktno.rs

24. 07. 2020. 16:53 0

NUNS osudio napad SNS na novinara

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je danas osudilo verbalni obračun Gradskog odbora Sprske napredne stranke (SNS) u Vranju sa kolegom, urednikom lokalnog portala Infovranjske Sašom Stojkovićem, kog su naprednjaci u saopštenju nazvali svinjom i gnjidom.

Kako je navedeno, vranjski SNS je danas na svom Fejsbuk profilu objavio odgovor na autorski tekst Stojkovića, objavljen dan ranije na portalu Infovranjske, a u odgovoru su se funkcioneri lokalnog SNS verbalno obračunavali sa Stojkovićem na krajnje uvredljiv način, nazivajući ga "ljudskom gnjidom, lenjivcem, svinjogojstvom".

U tekstu su pored Stojkovića pomenuti i članovi njegove porodice, "a insiniurajući da je albanski plaćenik praktično su ga označili kao metu".

Kako je istaknuto, posebno zabrinjava činjenica da se u odgovoru SNS pripadnici albanske nacionalne manjine u Srbiji "oslovljavaju pogrdnim nazivom za šta je propisana zatvorska kazna" u Krivičnom zakponiku za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Uz upozorenje da je takav govor neprihvatljiv, NUNS konstatuje da je huškanje na novinare postala "omiljena disciplina nosilaca javnih funkcija"

- Saši Stojkoviću će NUNS pružiti su neophodnu podršku kako bi ovaj slučaj dobio i svoj pravni epilog, a umeđuvremenu NUNS očekuje da autori odgovora upute izvinjenje Stojkoviću i pripadnicima albanske nacionalne manjine u Srbiji - navodi se u saopštenju Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati