Vesti

[ Izvor: 021.rs ]

03. 07. 2020. 09:25 3

I novosadski studenti izlaze na ulice!

Novosadski studenti najavili su za danas u 18 časova protest ispred Studentskog doma "Slobodan Bajić", nakon što su studenti u Beogradu protestovali zbog najavljenog iseljavanja iz domova.

Najava protesta u Novom Sadu usledila je nakon održanog protesta u Beogradu, u četvrtak uveče, kada su se beogradski studenti pobunili zbog plana da se isele iz domova, što je najavljeno kao jedna od mera u borbi protiv širenja virusa korona u srpskoj prestonici. U pozivu novosadskim studentima na okupljanje u 18 časova kaže se da žele da iskažu kolektivno nezadovoljstvo i pruže podršku prijateljima iz Beograda zbog odluke o prinudnom iseljavanju.

- Iskazujemo nezadovoljstvo i zbog odluke o plaćanju studentskih domova u Novom Sadu po ekonomskoj ceni od 15. jula. Studenti nisu krivi zbog epidemiološke krize u Srbiji. Studenti neće da ćute na kontinuirano kršenje njihovih prava. Pokažimo solidarnost i izborimo se za naša prava koja su danas ugroženija više nego ikad pre - stoji u pozivu koji je potpisala Omladinska studentska akcija Novi Sad.

Podsetimo da je iseljavanje studenata u Beogradu zbog epidemioloških mera najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu na RTS-u, pa su još tokom emisije studenti u domovima u glavnom gradu izašli na ulice i blokirali nekoliko raskrsnica. Oni su potom krenuli u protestne šetnje Beogradom. Iako se pojavila informacija da je, nakon emisije, Vučić imao sastanak sa studentima i da je dogovoreno da ostanu u domovima, studenti na protestu, koji se završio okupljanjem ispred republičke skupštine, to su negirali. Poručili su da žele da im se dozvoli da ostanu u domovima, kao i da se produže ispitni rokovi za studente koji su oboleli ili su u karantinu.

Podsetimo, studenti iz Beograda danas u 10 organizuju veliki protest u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati