Tenis

Direktno.rs

18. 01. 2023. 08:38 2

Nadal: Nisam hteo da se povučem jer sam ovde šampion

Španski teniser Rafael Nadal otkrio je na konferenciji za medije zašto nije hteo da preda meč protiv Mekenzija Mekdonalda posle drugog seta, jer je evidentno bilo da ima problema sa povredom.

Nadal je u tri seta poražen od Amerikanca, a pred kraj drugog je tražio medicinski tajm-aut posle kog jednostavno nije bio isti igrač.

- Pokušao sam da igram i da rizikujem povredu, nisam mogao da udarim bekhend, da trčim za loptom, samo sam hteo da završim meč. Nisam hteo da se povučem jer sam šampion ovde, nisam hteo tako da napustim teren, ali sam izgubio, čestitao sam rivalu. To je sport. Filozofija sporta je nešto što želim da pratim, ne znam sta se desava i kolika je šteta - rekao je Nadal i dodao:

- Jednostavna stvar, volim ono što radim. Znam da ovo nije zauvek, volim da se osetim takmičarski, borim se više od pola života i to je to. Komplikovano je to razumeti, volite da radite jednu stvar i na kraju žrtve uvek imaju smisla. Ipak, na kraju ne uživate u žrtvama nego u stvarima zbog kojih to radite. Frustrirajuće da je veliki deo moje karijere oporavak od povrede, to sam prihvatio, naučio da se nosim sa tim, poslednjih sedam meseci su bili teški. Teško je... prošlo je sedam meseci da nisam igrao gotovo ništa, ali je bilo super teško da opet budem spreman za borbu. Videćemo kakva je povreda i kako ću moći da se oporavim.

Nastavio je Nadal da priča o teškoj situaciji u kojoj se našao.

- Sutra je novi dan posle teškog dana, to morate da prihvatite, na kraju ne mogu da se žalim na svoj život. Sve povrede i teški momenti, ne mogu da kažem da sam uništen mentalno jer sam dosao do kraja, ali je teško. Bile su tri pozitivne nedelje po pitanju treninga, plašim se da će me odvojiti dugo od terena. Videćemo koliko će mi vremena trebati da se vratim na dobrom nivou, mislim da sam spreman da to radim ponovo, ali to nije lako. Nisam razumeo šta bi trebalo da radim da nađem situaciju, ako u sportu i u životu nema mnogo smisla. Ispao sam u drugoj rundi, on je u trećoj rundi i život se nastavlja. Videćemo kako će se nastaviti situacija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati