Tenis

Direktno.rs

17. 01. 2023. 07:02 0

Đere prvi put u karijeri pobedio na AO

Naš teniser Laslo Đere uspešno je startovao na Australijan openu pošto je u četiri seta eliminisao kvalifikanta iz Belgije Zizua Bergsa sa 6:4, 1:6, 6:4, 6:1. Tako je momak iz Sente došao do prve pobede u karijeri u Melburnu, a ovo mu je peto učešće na prvom grend slemu u sezoni.

Sunce je veoma jako u Melburnu, vrućina ivici izdržljivosti u popodnevnim časovima, ali je Đere uspeo na terenu 14 da se domogne trijumfa posle nešto više od dva i po sata igre.

Bergs je prošao kroz kvalifikacije, duplo je lošije rangiran od predstavnika Srbije, ali je u drugom setu pokazao zube i potencijal da u budućnosti bude bitan faktor u svetskom tenisu.

Đere je, sa druge strane, opravdao ulogu favorita, ali u jednom momentu je bilo veoma opasno i moglo je da ode u dalje komplikacije.

Naime, nakon osvojenog prvog seta, protivnik je za manje od pola sata izjednačio, a onda je u trećem došao do 3:1.

To je bio alarm za našeg tenisera koji je pojačao fizičku aktivnost na terenu, počeo da se kreće mnogo brže i da bude otporniji na protivnika koji je takođe iz tipa brzih i pokretljivih igrača.

Izjednačenje na 3:3 i ribrejk je prethodio još jednom brejku Bergsa, ali nakon toga slede tri gema i preokret od 3:4 na 6:4.

Ta sredina trećeg seta je bio poslednji trzaj Belgijanca, jer je Đere uspeo lako da produži korak do pobede koja mu donosi protiv Grigora Dimitrova koji je u tri seta bio bolji od Aslana Karaceva.

Projektovano, ukoliko Laslo slavio protiv Bugarina, mogao bi da se nađe pred duelom sa Novakom Đokovićem koji sada ima prepreku više do trećeg kola.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati