Tenis

Direktno.rs

11. 01. 2023. 17:43 0

Kirjos: Moj život izmicao kontroli, pio sam svaku noć

Australijski teniser Nik Kirjos bio je gost prve epizode Netfliksovog dokumentarca "Break point", gde je otkrio neke od dramatičnijih situacija iz svog života.

Ta epizoda bila je posvećena upravo Kirjosu koji je od jednog od najtalentovanijih postao najkontroverzniji teniser današnjice. Finalista Vimbldona iz prošle sezone govorio je, zajedno sa svojim menadžerom Danijelom Horsfalom, o svom životu, problemima sa kojima se suočavao, kao i psihološkim borbama kroz koje je prolazio.

- Prvih četiri ili pet godina moje karijere bile su tako haotične. Kada je Horsfal bio na turneji sa mnom i birnuo se o meni, mogao je da vidi kako je moje mentalno zdravlje opadalo svake nedelje. Moj život je izmicao kontroli, pio sam svaku noć - rekao je Kirjos, dok je njegov menadžer dodao:

- Nekada sam imao tvoju lokaciju na telefonu i nekoliko jutara sam išao da tražim gde si. U kom si hotelu, u čijoj kući si odseo pre turnira, pre meča. To je bilo teško.

Kirjos je kasnije govorio i o odnosu prema karijeri.

- Bio sam kao "Okej, ne mogu da nastavim ovo da radim". Moram da budem ljubazniji prema sebi. Za svoje mentalno zdravlje. Nikada ne bih mogao da budem jedan od onih igrača koji igraju tokom cele godine. Previše cenim svoju porodicu, bliske prijatelje i Kostin (Kirjosova devojka) da bih više stavljao tenis ispred toga. Ne mislim da je zdravo. Sad nemam nikakva očekivanja od mečeva. Samo želim da izađem i zabavim se. Da skinem pritisak i onda možemo da živimo više kao normalan život. Ovako je mnogo bolje, to je sigurno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati