Tenis

[ Izvor: Mediji ]

13. 12. 2022. 06:56 1

Federer: Tenis nikad nisam shvatao baš ozbiljno

Švajcarski teniser Rodžer Federer mislio je da je nemoguće da ostane na vrhu kao neki od njegovih idola. Federer je pred Lejver kup ove godine rekao da mu je to poslednji turnir, pa je posle dve godine borbe sa povredama i oporavkom od operacija konačno "okačio reket o klin". Sada može da se posveti porodici i sa 41 godinom uživa životom "običnog" čoveka.

- Kad sam odrastao, imao sam Mihaela Šumahera da se ugledam, bio je na vrhu tako dugo. Baš kao i Tajger Vuds. I uvek sam mislio da je to nemoguće uraditi, ostati na vrhu tako dugo i imati isti poriv. Sad me ljudi pitaju: "Kako si ti to uradio?", i ja pomislim: "Pa to je normalno". Samo izađeš tamo, uradiš nešto jednom, ponoviš to, pokušaš da pobediš iznova i iznova. A pošto je to zabavno, nastaviš to da radiš - objasnio je Federer u razgovoru i emisiji "Dejli šou".

Svi bi, kaže Federer, voleli da budu u cipelama uspešnog sportiste, a on ističe da je tu i obaveza da se sport predstavlja na najbolji način, dok god uspeh traje.

- Stvarno sam iscedio limun do poslednje kapi i trudio sam se maksimalno do samog kraja. Bilo je neverovatno - kazao je Švajcarac.

Nadovezao se i pričom o Pitu Samprasu, koji mu je pokazao kako izgleda biti uspešan na vrhu.
- Morao je to da mi pokaže i teško je, znate… Ali, stvarno sam se i mnogo zabavio na ATP turu. Nije bilo tu sve samo o tenisu. Bilo je i lepih večera, prijatelja i srećan sam što nisam tenis shvatao tako ozbiljno i tako profesionalno. I dalje je za mene imao taj amaterski obrt, bar delom. Malo sam zabrinut za svaki sport koji se potpuno okreće u profesionalnom smeru, nadam se da neće izgubiti zabavu koja je važna - priča Federer.

- Sport je više od analitike igre, sportske nauke koja takođe ozbiljno napreduje. To je ok, važno je i to, ali kad vidite nekog da radi nešto da mu ide dobro, probajte tako. Drugi mogu da pokažu kako se neke stvari rade. Mi živimo u statističkom svetu, volimo to, volimo da rušimo rekorde, ko je najveći i sve te stvari. Ali onda odete na teren, osvojite Grend slem i postanete prvi i neko vas pita kada ćete uzeti sledeći i koliko ćete ostati na prvom mestu. Umesto da jednostavno uživate u tome. To je malo problem po mom mišljenju - iskreno je prokomentarisao švajcarski igrač.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati