Tenis

[ Izvor: Mediji ]

02. 09. 2022. 10:17 0

US Open: Kecmanović nemoćan protiv Gaskea

Srbija više nema nijednog predstavnika u muškom singlu na US openu. Miomir Kecmanović, poslednji adut, poražen je u drugom kolu od veterana iz Francuske Rišara Gaskea sa 3:1 (6:2, 6:4, 4:6, 6:4)

Loše je Miomir Kecmanović počeo meč protiv Rišara Gaskea. Izgubio je prvi set 6:2. Francuski veteran je već u drugom gemu napravio brejk i vrlo brzo poveo 3:0.

Srbin je jedinu priliku za povratak imao u sedmom gemu, kada je pri vođstvu 4:2 za rivala propustio brejk loptu. Gaske je stigao do 5:2, a onda još jednim oduzetim servisom overio prvi deo igre.

Po gotovo istom scenariju kako je izgubio prvi, Miomir Kecmanović je počeo i drugi set od Rišara Gaskea. Dopustio je rivalu da povede 3:0 i delovalo je da će Francuz lagano osvojiti i drugi set. Imao je čak i servis sa 2:0 na 5:3 kada je Srbin spasio dve set lopte i smanjio na 5:4.Međutim, taman kada se činilo da se Miomir probudio četvrti put je izgubio gem na svoj servis i sa 6:4 Gaske je ovaj deo igre rešio u svoju korist i poveo sa velikih 2:0. Za razliku od prva dva, Kecmanović je mnogo bolje zaigrao na startu trećeg seta. Napravio je brejk u četvrtom gemu i stigao do 3:1, a kasnije i 4:2.

Gaske se vratio brejkom u osmom gemu i poravnao skor, ali je usledio brz odgovor srpskog asa. Miomir je napravio ri-brejk i u narednom gemu sigurno odservirao za 6:4 i smanjenje skora u setovima na 2:1.Imao je Miomir svoje šanse u četvrtom setu da se potpuno vrati u meč. Napravio je brejk u petom gemu, poveo 3:2, ali je odmah u narednom gemu stečenu prednost izgubio. Gaske je izjednačio, a onda u desetom gemu ponovo oduzeo servis Srbinu za četvrti set i konačan trijumf 3:1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati