Tenis

[ Izvor: Sportske.net ]

18. 08. 2022. 13:28 2

Nadal se ponovo žali na povredu i nespremnost

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je danas da nije bio "dovoljno spreman da dobije meč" i da "mora" da nastavi da trenira. Nadal je noćas poražen od Hrvata Borne Ćorića sa 1:2 po setovima 6:7, 6:4, 3:6, u drugom kolu turnira u Sinsinatiju.

- Teško je da izvučem mnogo toga pozitivnog iz meča, ali svakako moram da napredujem. Da vežbam, da vraćam bolje servise. Potrebni su mi dani na terenu, to je istina. Imao sam šanse na početku, u taj-brejku sam imao dve prilike kroz dva set poena, ali odigrao sam užasno na dva laka udarca - preneo je utiske nakon meča Španac.
Španac se sprema za poslednji grend slem u sezoni US Open u Njujorku.

- Ostalo je malo vremena do US Opena. Moram da nastavim da se pripremam. Nisam bio dovoljno spreman da danas dobijem meč. Moram da se vraćam korak po korak - nastavio je Nadal.

A onda je Španac već neizostavno požalio na probleme sa povredom. Ovoga puta u pitanju je trbušni mišić.

- Izgubiš i ideš dalje. Znam put. Najvažnije mi je da ostanem zdrav. Bilo je teško nositi se sa ovom povredom, da budem iskren. Poslednjih mesec i po dana nisu bili laki, jer kad imate naprsnuće trbušnog mišića, nikada ne znate kada ste sto odsto sigurni. To utiče na igru jer niste sigurni da li ste u stanju da servirate najbolje što možete svaki put - zaključio je osvajač 22 grend slem titule.
Nadalu je ovo bio prvi meč od šestog jula, kada je zbog povrede morao da preda Niku Kirjosu polufinalni duel na Vimbldonu.

Ćorić će u trećem kolu Sinsinatija igrati protiv još jednog Španca Roberta Bautista-Aguta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati