Tenis

[ Izvor: Telegraf.rs ]

26. 07. 2022. 10:49 28

Bruka za ATP: Novak ispada iz Top 10

Kako vreme odmiče, tako su sve manje šanse da Novak Đoković zaigra na US openu, kao i na pripremnim turnirima pred poslednji Grend slem sezone, a to bi moglo da ga košta novog pada na ATP listi, gde bi mogao da ispadne i iz Top 10. Barijera za Novakovo učešće na US openu jeste politika vlade SAD, prema kojoj strani državljani koji nisu vakcinisani ne mogu da uđu u zemlju.

Đoković je posle osvajanja Vimbldona poručio da se nada povoljnim vestima iz Amerike, kao i da nije vakcinisan i da se neće vakcinisati, i da u suprotnom neće ni igrati.

Zbog apsurdne odluke ATP-a da se ove godine na Vimbldonu ne dodeljuju bodovi, Novak je ostao bez 2.000 bodova i pao na sedmo mesto, iako je osvojio 21. Grend slem pehar u karijeri. Sada mu zbog najverovatnije zabrane na US openu i ostalim turnirima u Americi preti i dodatni pad i ispadanje iz Top 10.

Đoković od prošle godine brani finale US opena i 1.200 bodova. To znači, ukoliko definitivno ne bude mogao da igra, da će Novak posle turnira u Njujorku, umesto sadašnjih 4.770 bodova imati 3.570 bodova. Prema trenutnom stanju na ATP listi, to bi bilo dovoljno za deveto mesto, pošto trenutno osmi Andrej Rubljov ima 3.575 bodova.

eđutim, veliki broj igrača koji su ispod tog mesta ima dobre izglede da dodatno napreduje tokom američke turneje, jer mnogi imaju dobru priliku da uz dobar rezultat na Mastersima u Kanadi i Sinsinatiju, kao i na US openu ili turniru u Vašingtonu, dodatno napreduju bodovno na listi. Među njima su i neka od potencijalnih iznenađenja na US openu, među kojima su Janik Siner, Feliks Ože Alijasim, Mateo Beretini, Tejlor Fric, a šansu da preskoče Novaka imaju i Hubert Hurkač i Kameron Nori.

Pogledajte u nastavku i koliko ko od Novakovih konkurenata brani bodova pred američku turneju, gde je u igri 4.500 bodova računajući turnire u Vašingtonu, Montrealu, Sinsinatiju i US Openu.Janik Siner: Brani 500 bodova iz Vašingtona, ispao u 2. kolu u Kanadi (25 bodova), ispao u 3. kolu u Sinsinatiju (45 bodova), ispao u 4. kolu na US openu (180 bodova)

Andrej Rubljov: Brani 3. kolo u Kanadi (45 bodova), finale Sinsinatija (600 bodova), 3. kolo US opena (90 bodova)

Feliks Ože Alijasim: Brani 3. kolo Vašingtona (20), 2. kolo u Kanad (25), četvrtfinale Sinsinatija (180), polufinale US opena (720)

Hubert Hurkač: Brani četvrtfinale u Kanadi (180), treće kolo u Sinsinatiju (45), drugo kolo na US openu (45)

Tejlor Fric: Brani 2. kolo Vašingtona (20), 1. kolo Kanade (10), 1. kolo Sinsinatija (10), 2. kolo US opena (45)

Kameron Nori: 1. kolo Vašintgona (20), 1. kolo u Kanadi (10) i US open (10)

Mateo Beretini: 3. kolo Sinsinatija (45) i četvrtfinale US Opena (360)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati