Tenis

Direktno.rs

24. 07. 2022. 20:35 0

Oduvala rivalke: Mia Ristić teniska šampionka Evrope

Naša teniserka Mia Ristić triijumfovala je na prvenstvu Evrope u konkurenciji do 16 godina u češkom Prerovu.

U borbi za zlato, 16-godišnjakinja iz Bora (87. mesto na juniorskoj ITF listi), pobedila je špansku igračicu Martu Sorijano Santjago sa 6:1, 6:1.

Na turniru je ostvarila šest pobeda, bez poraza i izgubljenog seta, a sa 6:1, 6:1 su završena čak četiri meča.

Gimnazijalka iz Bora kaže da joj je od samog starta bio cilj da osvoji najsjajnije odličje.

- Na Evropsko prvenstvo u Prerov otišla sam sa vizijom i zadatkom da se vratim kući okićena zlatom. Već nakon prvog meča znala sam da sam na tom putu i da mogu do cilja koji sam sebi zacrtala. Iz meča u meč bila sam sve jača, motivisanija, nadahnutija, posebno u finalu gde protivnici nisam dala da diše. Agresivnom igrom, maksimalnom koncentracijom i inspiracijom da Srbiji donesem zlato išla sam iz gema u gem do potpunog trijumfa - rekla je Mia Ristić i dodala:

- Presrećna sam, srce mi je puno, donosim zlato u moju Srbiju, moj Bor. Nikada neću zaboraviti ovaj trenutak i intoniranje naše himne, verujem da ću isto učiniti i doživeti i na Rolan Garosu kao što su to učinili Novak i Ana - naglasila je ona, a prenosi Teniski savez Srbije.

Mia je bila prvakinja Srbije u kategorijama do 10, 12, 14 i 16 godina, a igrala je već za reprezentaciju na juniorskim takmičenjima (od devet turnira osvojila je šest).

Ima više od 100 trofeja, među kojima je i onaj za treće mesto na svetu - Smrikva Boul koji je osvojila sa devet godina u konkruenciji do deset.

Uzela je i juniorski J2 trofej koji je osvojila 2022. u Vilahu, sada i zlatna medalja Starog kontinenta u konkruenciji do 16 godina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati