Tenis

Direktno.rs

29. 06. 2022. 16:54 0

Kecmanović u 3. kolu: Zakazao meč sa Novakom

Srpski teniser Miomir Kecmanović savladao je Čileanca Alehandra Tabila sa 3:1, po setovima 7:6(4), 7:6(3), 3:6, 6:3 i izborio duel sa Novakom Đokovićem u narednoj rundi grend slema. Meč je trajao nešto manje od tri sata.

Tabilo je u prvom kolu savladao našeg Lasla Đerea, ali je Kecmanović "osvetio" reprezentativnog kolegu.

Već u prvom gemu Kecmanović je imao četiri brejk lopte, ali je Tabilo uspeo da sačuva servis. Naš teniser je do prvog brejka došao u sedmom gemu i poveo sa 4:3, osvojio i naredni gem, ali je onda Tabilo uzvratio i odveo set u taj-brejk. Tamo se Kecmanović bolje snašao i poveo sa 1:0 u setovima.

Tabilo je prvi stigao do brejka u drugom setu i poveo sa 2:1, ali je Kecmanović bio konstantno opasan i pritiskao servis Čileanca. To mu se isplatilo u šestom gemu, kada je oduzeo servis protivniku i izjednačio na 3:3. Do kraja seta nije bilo brejkova, pa je pobednik ponovo rešen u taj-brejku, tamo se još jednom bolje snašao Srbin i došao na set od pobede.

Činilo se da je Kecmanović prelomio meč osvajanjem drugog seta, ali se to nije dogodilo. Tabilo je odigrao odlično u trećem setu, napravio brejk na startu i sačuvao ga do kraja seta, tako smanjio na 2:1.

U četvrtom setu Kecmanović je pokazao koliko je psihički sazreo ove godine. Ekspresno je "preboleo" izgubljen set i napravio brejk na startu seta. Od tog trenutka meč je postao "jednosmerna ulica". Kecmanović je suvereno sačuvao svoj servis i izborio treće kolo i veliki srpski derbi sa Novakom Đokovićem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati