Tenis

Direktno.rs

28. 06. 2022. 18:16 10

Novak se pobunio zbog duplih aršina na US Openu

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković govorio je u Londonu o činjenici da po trenutnim američkim zakonima ne može da nastupa na četvrtom grend slemu sezone, US Openu.

Srpski as podsetio je na činjenicu da američki teniser Tenis Sandgren takođe nije vakcinisan protiv koronavirusa, ali da za njega ne važe pravila kao za strane državljane.

Sandgren je, inače, javno podržao Novaka i kritikovao Vladu SAD, a Ðoković je otkrio da je komunicirao sa Amerikancem u prethodnim danima.

- Dopisivao sam se sa njim pre nekoliko dana, zahvalio mu se na podršci koju mi je pružio u javnosti u ovoj situaciji. Ono što je on rekao je potpuno logično. Ako je nevakcinisanim igračima zabranjeno da učestvuju na tom turniru, onda bi to pravilo trebalo da važi za svakoga. Ne vidim u čemu je medicinska logika da on može da igra jer je državljanin SAD, iako nije vakcinisan, a meni je to pravo uskraćeno. Kada bih imao americku "zelenu kartu" ili pasoš, meni bi bilo omogućeno da igram. Ako to možda ima neke političke logike... Ja radije u to ne bih ulazio, i sami možete da zaključite zašto - rekao je Ðoković srpski medijima na Vimbldonu.

Osvajač 20 grend slem trofeja ponovio je da bi voleo da igra u Njujorku.

- Grend slemovi su takmičenja koja se najviše računaju u ovom delu moje karijere, oni zaslužuju moju posebnu pažnju. Ali, dobro, ako ne budem imao šansu da igram tamo, neće biti smak sveta, idemo dalje. Ja sam trenutno usredsređen samo na ovaj turnir - istakao je Novak.

Ðoković će u sredu (14.30) na Centralnom terenu Vimbldona igrati meč drugog kola, a rival će mu biti Australijanac Tanasi Kokinakis.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati