Tenis

Direktno.rs

14. 06. 2022. 13:13 2

"Novak više ne igra tenis iz ljubavi"

Prva polovina 2022. godine bila je jedna od najtežih u karijeri Novaka Đokovića, kako mentalno i psihički, tako i rezultatski. Srpski teniser osvojo je samo jednu titulu, na mastersu u Rimu, a poslednji neuspeh doživeo je na Rolan Garosu, kada ga je u četvrtfinalu pobedio Rafael Nadal sa 3:1.

Novinar i istoričar tenisa Stiv Flink nedavno je bio gost podkasta "Gil Gros", a bavio se time šta se promenilo u Novakovoj igri u odnosu na prošle godine.

- Prošle godine Novak se zaista zabavljao na terenu. Bilo je trenutaka kada se smejao i zračio je pozitivnom energijom. Nadal je delovao uplašeno i zabrinuto svakog trenutka, delovao je depresivno na šljaci, kao da mu nije bilo do tenisa. Ovog puta sam mislio da je Đoković preuzeo te karakteristike, bio je iziritiran publikom, osetilo se, dok je Rafa bio sjajan. Jasno je da je sve ono što se izdešavalo uticalo na njega, njegovo samopouzdanje i osećaj da je dominantan iščezli su - rekao je Flink.

Flink je karijeru teniskog analitičara započeo sedamdesetih godina prošlog veka, a istakao je da mu deluje da Novak više ne igra tenis iz ljubavi.

- Ono što je najgore od svega je što sam ubeđen da ne igra više iz ljubavi. Novak iz 2020. bi taj meč trijumfalno završio, siguran sam. Mislim da je Đoković imao šansu da finišira Nadala, ali nije slučajnost da baš sada, posle svog pritiska koji proživljava, nije uspeo ono što je mnogo puta pre toga, da odigra najbolje kada je najteže - zaključio je Flink.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati