Tenis

[ Izvor: Sportske.net ]

27. 05. 2022. 17:52 1

Krajinović zaustavljen u trećem kolu RG

Srpski teniser Filip Krajinović izgubio je od Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima u trećem kolu Rolan Garosa. Alijasim je slavilo sa 3:0, po setovima 7:6(3), 7:6(2), 7:5, posle tri sata i pet minuta igre. U potpuno izjednačenom meču nijanse su presudile u korist bolje rangiranog Kanađanina.

Prvi set je prošao bez brejkova, nije bilo ni brejk prilika, a sve je rešeno u taj-brejku, u kojem je Alijasim bio smireniji i sigurniji, tako je deveti igrač sveta poveo sa 1:0.

Prvi brejk na meču viđen je u sedmom gemu drugog seta, napravio ga je Alijasim, ali je do kraja seta Krajinović uspeo da oduzme servis protivnika, izjednači na 5:5 i izbori se za taj-brejk. Kao i u prvom setu, ponovo je Kanađanin bio bolji u odlučujućem gemu, Krajinović je izgubio fokus, a to je sjajni Alijasim znalački iskoristio.

Srpski teniser je bolje započeo treći set, napravio brejk i poveo sa 2:1, ali je u osmom gemu ovog seta, Alijasim iskoristio petu brejk loptu i poravnao na 4:4. Tada se činilo da ćemo i po treći put danas gledati taj-brejk, ali se nažalost po Krajinovića to nije desilo. Kanadski 21-godišnjak napravio je odlučujući brejk u 12. gemu trećeg seta i izborio plasman u osminu finala.

Protivnik Ože-Alijasima u narednoj rundi trebalo bi da bude Španac Rafael Nadal, koji je blizu trijumfa protiv Holanđanina Van de Zandšlupa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati