Tenis

[ Izvor: Sportske.net ]

24. 05. 2022. 18:04 2

Ivanišević: Nadal je jedini favorit na RG

Nekadašnji hrvatski teniser Goran Ivanišević, koji već nekoliko godina radi kao trener Novaka Đokovića, ne veruje da će Srbin odbraniti trofej na Rolan Garosu, jer će već u četvrtfinalu naići na nepremostivu prepreku u vidu Rafaela Nadala.

Voljom žreba odlučeno je da se Đoković i Nadal, ukoliko ne bude ranijih iznenađenja, sastanu u četvrfinalu, znatno ranije nego što je to bio slučaj prethodnih sezona.

Ivanišević je u intervjuu za francuski "Ekip", koji su preneli brojni svetski mediji, rekao da očekuje Nadalov plasman u finale.

- Za mene, samo je jedan favorit na Rolan Garosu i to je Nadal. I pored svega što se desilo u Rimu sa njegovim stopalom, uvek mislim da, povređen ili ne, on je favorit ovde. Ovo je njegov dom, njegov teren. Zna sve dobre i loše odskoke, svaki kutak i pukotinu na terenu. Bilo da igra dobro ili loše, to ništa ne menja - rekao je Ivanišević koji smatra da će četvrfinale između Đokovića i Nadala biti najbolje u istoriji Rolan Garosa i uprkos tome što je prošle godine Đoković pobedio Nadala u polufinalu Rolan Garosa.

Otkrio je i kako je reagovao kada je shvatio da bi njegov igrač već u četvrtfinalu mogao da igra protiv Španca.

- Kada sam video žreb, iskreno, rekao sam: "Okej, Nadal će da stigne do finala. To znači da će Novak da ispadne... Rafa je neverovatan, imam ogromno poštovanje za njega. U finalu Australijan opena, Medvedev nije mogao da zatvori meč, a to ne sme da vam se desi protiv Nadala! U svakom slučaju, rekao sam pre sedam ili osam godina da će Rafa i Novak da imaju više od 20 grend slem titula, a Nadal je već tu" - zaključio je Ivanišević.

Đoković je u ponedeljak uveče lako izašao na kraj protiv Nišioke u prvom kolu, a priliku za plasman u treću rundu imaće u sredu protiv Slovaka Aleksa Molčana, kojeg trenira Marijan Vajda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati