Tenis

[ Izvor: Telegraf.rs ]

20. 05. 2022. 17:37 0

Đoković pred RG: Bitno je da budem pravi u pravo vreme

Dva dana su ostala do početka drugog po redu Grend slema u sezoni, pariskog Rolan Garosa. Petak je ujedno i dan za medije, kada najbolji teniseri sveta dele svoja očekivanja pred turnir sa novinarima, a pred predstavnike "sedme sile" pojavio se i Novak Đoković. Na početku pitanje o žrebu, koji neće biti nimalo lak za svetskog broja jedan. U Novakovoj polovini nalaze se i Rafael Nadal i Karlos Alkaraz. Sa Nadalom bi Novak mogao da se sastane već u četvrtfinalu, dok bi Alkaraza za protivnika mogao da ima u polufinalu.

 - Video sam žreb, svaki igrač je prostudirao žreb, ali samo možete da se usredsredite na sledeći zadatak. Jak je žreb u gornjem delu, ali tako je kako je, gledam kako da budem krajnje skoncentrisan na Nišioku.

Govorio je Đoković o Nadalu, kao favoritu na turniru gde je osvojio 13 titula, ali i Alkarazu koji je u usponu forme. Ipak, Novak ima jasan cilj ispred sebe - odbrana titule osvojena prošle godine.

- Pričamo o favoritu na šljaci, na Rolan Garosu, a tu je i Alkaraz koji je priča za sebe u poslednjih nekoliko meseci, jer je imao žestok napredak i u rezultatu, to je bio neverovatan skok. Osećam se da sam tu da se borim za svaki Grend Slem, verujem u svoje umeće da se borim za najprestižnije trofeje. Kao branilac titule, mislim da to mogu da uradim ponovo, to će mi biti cilj da ponovo uradim. Prilično sam svestan toga da želi mnogo igrača da stavi svoju ruku na trofej, bitno je da budem pravi u pravo vreme.

Kada je u pitanju priprema za jedini Grend Slem na šljaci Đoković je rekao da je njemu potrebno više turnira da bi dostigao željenu formu, a da je pred ovaj Rolan Garos uspeo u svom cilju.

- Ova podloga je najzahtevnija fizički, moraš da odigraš udarac više. Potrebno je prilično dosta mentalne i fizičke snage, svi igrači znaju to i prilagođavaju se sezoni šljake. Gledaju svi da igraju više, ne mogu da pričam o ostalim igračima, ali za mene je potrebno nekoliko turnira da bih se pripremio za šljaku. Ove godine je to ponovo bio slučaj, osećao sam da dostižem taj nivo, a dostigao sam to u Rimu. Perfektno vreme da se nađe forma, nedelju dana pred Rolan Garos.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati