Tenis

Direktno.rs [ Izvor: ABC/Mozzartsport ]

23. 01. 2022. 07:10 37

"Novak nas neće tužiti i igraće 2023. u Melburnu"

Umesto spektakla i pohoda Novaka Đokovića na rekordnu 21. grend slem titulu dobili smo farsu. Višednevno maltretiranje najboljeg svetskog tenisera od strane Vlade Australije, koja mu je krajem decembra dozvolila, potom po sletanju u Melburn zabranila, pa posle sudskog procesa opet dozvolila, ali onda i odlukom ministra definitivno zabranila ulazak u zemlju. Samim tim i učešće na ovogodišnjem Australijan openu, na kom je srpski teniser dosad devet puta trijumfovao.

Danima je trajala saga hoće li Đokoviću biti dozvoljeno da igra ili ne, odnosno da li će biti deportovan iz Australije. Na kraju se to i dogodilo, pod obrazloženjem da bi njegova odluka da se ne vakciniše mogla da rasplamsa antivakserski lobi.

Iako je Novak u Melburn doputovao sa unapred dobijenim medicinskim izuzećem od organizatora Australijan opena, ispostavilo se da ono nije važeće. Proteran je poput kakvog kriminalca, u pratnji policije...

Ipak, po mišljenju direktora turnira Krega Tajlija - vratiće se dogodine!

"Da, to će biti njegova namera. Očigledno da je trebalo da igra i ove godine. Na kraju krajeva, on je svetski broj jedan i zaista voli Australijan open", rekao je Tajli u ekskluzivnom intervjuu za australijski ABC.

Pored toga, prvi čovek Ozi opena veruje da se vest o tome da će Đoković tužiti australijsku Vladu i tražiti odštetu za sudske i putne troškove ne odnosi na organizatore turnira.

"Ne. Biće mnogo izveštaja o različitim stvarima, ali mi smo trenutno fokusirani na održavanje takmičenja", kratak je bio Tajli.

Zbog svega što se dešavalo velika mrlja bačena je na prvi grend slem sezone, a Kreg Tajli jeodgovornost prebacio na savezne vlasti Australije.

"Znali smo da nas čeka težak period, bilo je dosta kontradiktornosti i složenih informacija. Zbog toga smo kao organizacija nastavili da tražimo pojašnjenja, kako bismo mogli da dođemo do tačke na kojoj smo danas: na polovini smo puta, a iza nas je neverovatnih sedam dana ne samo tenisa, već i naši navijači uživaju, kao i takmičari", ocenio je Tajli.

ABC navodi da je prvi čovek Otvorenog prvenstva Australije izbegavao konkretne odgovore na direktna pitanja o promeni pravila po kom je ranija infekcija Kovidom 19 bila razlog da se dobije medicinsko izuzeće. Upravo je na osnovu preležane korone Đoković krajem decembra od glavnog doktora AO dobio medicinsko izuzeće.

"Čak i u proteklih nedelju dana odluke o merama protiv pandemije su se menjale. Bili smo na početku Omikrona i zbog toga smo stalno tražili jasne instrukcije, ali bilo je mnogo složenih i kontradiktornih informacija pre, posle, a i dalje je tako. Živimo u okruženju koje se menja, a koje niko od nas ranije nije iskusio", rekao je Tajli.

Na pitanje da li je u Teniskom savezu Australije, koji organizuje turnir, postojao unutrašnji pritisak da Novak Đoković dođe ove godine, Tajli je rekao da nije, ali i dodao da uvek postoji uobičajen pritisak da na turniru igraju najbolji.

"Svake godine je pritisak da dođemo do igrača. Tenis se razlikuje od drugih sportova, mi ne zapošljavamo igrače, već moramo da im ponudimo okruženje koje apsolutno vole. I oni vole da igraju u Australiji. Ovo je njihovo omiljeno mesto za igru. Naš cilj je da uvek imamo najbolje igrače, kako bismo imali najbolje mečeve i predstavili naš grad u najboljem svetlu", poručio je direktor prvog grend slema u sezoni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 37

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati