Tenis

Direktno.rs [ Izvor: Mozzartsport ]

18. 01. 2022. 04:55 44

I Španci protiv Novaka, zatvaraju mu vrata Madrida

Sužava se manevarski prostor Novaku Đokoviću. Proterivanje iz Australije označilo je sprečavanje da učestvuje na prvom grend slemu sezone i otvorilo polemiku hoće li najbolji teniser sveta morati da menja sebe i stavove kako bi nastavio pohod na 21. pehar sa najvećih turnira. Kako sad stvari stoje, deluje da je pred 34-godišnjim Beograđanom veliki izazov, jer mu se sve više vrata zatvara.

U ponedeljak su francuske vlasti promenile zakon, tako da će na Rolan Garosu moći da se takmiče samo vakcinisani, a na istom talasu plivaju i političari iz drugih zapadnih država. Premijer Španije Pedro Sančez jasno stavio do znanja da Novak može u tu zemlju samo ukoliko bude pratio zdravstvene protokole.

Primera radi, na teritoriji Španije održavaju se tri turnira u organizaciji ATP-a: iz serije 500 u Barseloni u aprili, krajem aprila i početkom maja je Masters u Madridu, a u junu u Majorki nadmetanje iz „klase 250“. Podsetimo, prošle godine Đoković se nije pojavio ni na jednom od navedenih turnira, ali je u karijeri osvajao Madrid dvaput (2016, 2019), pa će biti interesantno videti hoće li uopšte igrati ove godine. Preciznije, pod kojim uslovima.

„Bez namere da polemišem, moraju se ispuniti sanitarne norme“, pojasnio je Pedro Sančez i naveo da je to pravilo za sve, nevezano za status ili delatnost kojim se bavi. „Bilo koja osoba da je u pitanju, bez obzira da li je sportista visokog nivoa li ne, mora da se ponaša u skladu sa zdravstvenim stadardnima države“.

Valja podsetiti da Novak Đoković poseduje kuću u Marbelji i da je putovao u Španiju tokom decembra, kako bi trenirao, pa ostaje pitanje da li će mere pooštravati ili olabaviti. Po sadašnjim, Španci zahtevaju potvrdu o vakcinaciji, negativan pi-si-ar test ili potvrdu o oporavku od virusa korona.

Istovremeno, Pedro Sančez je podržao odluku Federalnog suda Australije da Novaku Đokoviću ukine vizu, posle čega je deportovan sa njamanjeg kontinenta.

„Moraju biti ispunjeni standardi koje je odobrila australijska vlada. Apsolutno poštovanje i podrška za odluke koje su donete“, dodao je Sančez.

Na istom skupu govorio je i novi nemački kancelar, Olaf Šolc, uveravajući da je pristalica vakcinacije i da u tu zemlju ne može drugačije da se uđe. Mada, s druge strane, pitanje je da li je u interesu Novaka Đokovića da igra u Nemačkoj, gde su u 2022. na programu turniri u Minhenu, Štutgartu (serije 250) i Haleu (serija 500).

„Nebitno je o kome se radi. Molim vas da se vakcinišete. Dobijanje buster doze je najbolja stvar koju možete da uradite za sebe i svoje voljene“, dopunio je Olaf Šolc. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 44

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati