Tenis

[ Izvor: Mediji ]

14. 01. 2022. 17:16 2

Poznat novi sudija koji odlučuje o sudbini Novaka

Prvi reket planete Novak Đoković saznao je ime sudije koji će "naslediti" Entonija Kelija u slučaju koji teniser vodi protiv australijskih vlasti.

Ime novog sudije u Đokovićevom slučaju je Dejvid Džon O’Kalahan, jer se proces premešta pred Federalni sud.

O’Kalahan je bio akademac Univerziteta u Melburnu i Jejla, a početkom osamdesetih je bio pripravnik kod sudije Kilija u Federalnom sudu Australije, da bi potom otišao u Sjedinjene Države na praksu.

Bio je u dve kancelarije, najpre kod Salivena i Kromvela u Njujorku, potom i kod Vigina i Dejne u Konektikatu od 1998. do 2000.

Ministar za imigraciju u Australiji Aleks Hok je ličnom odlukom, po zakonu, otkazao Đokoviću vizu i Srbin je odlučio da se žali putem suda.

Sudija Entoni Keli, koji je Đokovića u ponedeljak oslobodio iz petodnevnog imigracionog pritvora, ali je u petak taj slučaj prebačen O'Kalahanu.

Sudija O'Kalahan je postao deo Visokog saveta sudija 2003, a usmeravao se na federalne i javne nadležnosti, u suđenjima i apelacijama obično vezanim za korporavno, tržišno, konstitucionalno pravo i još nekoliko srodnih grana.

Između ostalog, bio je stariji potpredsednik pravne komore države Viktorije tokom 2015. i 2016. godine.

Podsećamo, sudija Keli je zabranio deportaciju Đokovića bar do nedelje, nakon čega slede nova saslušanja i odluka da li Novak ostaje u Melburnu da se bori na Australijan openu.

U Australiju je stigao prošle srede i od tada traje administrativno-pravna agonija, najpre zbog imigracionog pritvora, onda i zbog opsežnih provera Đokovićevih dokumenata od strane australijskih vlasti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati