Tenis

[ Izvor: Sport klub ]

29. 11. 2021. 06:50 2

Rusi izbacili Špance i uveli Srbiju u četvrtfinale DK

Rusija je pobedom protiv Španije odvela Srbiju u četvrtfinale Dejvis kupa! Čekala je reprezentacija Srbije na razrešenje drame u Dejvis kupu bulvalno do poslednjeg minuta grupne faze. Pobeda Rusije nad Španijom u dublu, donela je mesta u četvrtfinalu Rusiji i Srbiji.

Srbija je čekala ishod duela Rusije i Španije i na kraju je zahvaljujući pobedi Rusa u dublu, 2:1, prošla dalje kao jedna od dve najbolje drugoplasirane reprezentacije. Na isti način do četvrtfinala je došla Švedska.

Duel Rusije i Španije počeo je iznenađujućim trijumfom Felisijana Lopeza protiv Andreja Rubljova (2:6, 6:3, 6:4). Četrdesetogodišnji Lopez tri i po godine nije pobedio nijednog igrača iz top 10, u nedelju mu je to pošlo za rukom protiv Rubljova i to nakon preokreta.

Danil Medvedev doneo je Rusiji izjednačenje pobedom protiv Pabla Karenja-Buste u dva seta i na kraju je odluka pala u meču dublova.

Dva sata trajala je velika borba između Andreja Rubljova i Alsana Karaceva sa jedne i Felisijana Lopeza i Marsela Granoljarsa-Pujola sa druge strane.

Španci su dobili prvi set, Rusi su uspeli da uzvrate i da na kraju do pobede dođu jednim brejkom u samom finišu trećeg seta.

U ponedeljak je na programu prvo četvrtfinale i u njemu će se sastati Italija i Hrvatska. Ovaj duel biće igran u Torinu.

Srbija će u Madridu protiv Kazahstana igrati u sredu.

U polufinalu će se sastati Srbija/Kazahstan – Italija/Hrvatska i Rusija/Švedska – Velika Britanija/Nemačka.

Parovi četvrtfinala:

Torino
Italija vs. Hrvatska

Insbruk
Velika Britanija vs. Nemačka

Madrid
Srbija – Kazahstan
Rusija – Švedska

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati