Tenis

Direktno.rs

23. 11. 2021. 19:51 1

Kakav je uticaj Nadala na Noletov nastup u Melburnu?

"Sapunica" oko nastupa Novaka Đokovića na Australijan openu i dalje traje, ali ako su do sada postojali različiti načini da on učestvuje na prvom grend slem turniru naredne sezone, sada izgleda da mu je preostao još samo jedan način - da se vakciniše protiv koronavirusa, i to možda do kraja nedelje, ukoliko to ranije već nije učinio.

Brojni su razlozi zbog kojih bi Novak trebalo da se nađe u Melburnu - pre svega borba za rekordni 21. grend slem trofej u karijeri, čime bi konačno ostavio iza sebe i Nadala i Federera, ujedno bi to bila i odbrana trofeja koji je osvojio na početku ove sezone, kao i borba za jubuilarni, 10. pehar na Australijan openu.

O Đokovićevim motivima je za "Tennis channel" govorio i nekadašnji teniski as Džim Kurijer koji smatra da bi oporavljeni Rafael Nadal mogao da bude ta "inicijalna kapisla" koja bi uticala da Đoković ispuni uslov za učešće na Australijan openu.

- Ovo je prava raskrsnica za Đokovića. Rafa bi mogao ne samo da ga prestigne po broju grend slemova, već i dođe do toga da je dva puta osvojio svaki slem, što je do sada jedino Đoković uradio. Mnogo je toga u igri ovde kada su u pitanju kanoni teniske istorije - objašnjava Kurijer.

I zaista, teško je poverovati da bi Novak bez borbe dozvolio Nadalu da ga ponovo pretekne, ali još uvek čekamo njegovu konačnu odluku...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati