Tenis

19. 11. 2021. 06:00 3

Optužila političara za silovanje, sad joj se gubi trag

Kineska teniserka Šuaj Peng (35) nestala je nakon što je javno optužila bivšeg zamenika premijera Kine Žanga Gaolija (75) da ju je silovao.

Ona je putem društvenih mreža iznela optužbe na račun Gaolija, a zatim je objava obrisana.

Tvrdi da ju je Žang doveo u kuću i pritom je prisilio na seksualni odnos, ali da nije želela ranije da priča o tome jer nije imala dokaza za sve.

- Nisam mogla da prestanem da plačem. Doveo me je u svoju kuću i naterao me da imamo odnose. Nemam dokaze i bilo je nemoguće napraviti ih. Uvek sam se plašila da sa sobom ne ponesem nešto poput kasetofona ili da ne snimim. Nemam audio zapise, video, samo svoje iskrivljeno, ali stvarno iskustvo - poručila je Peng.

Nakon ovih reči 35-godišnja teniserka je nestala. Danima se nije znalo ništa o njoj, a potom se VTA oglasio i potvrdio je kako je Šuaj na sigurnom i da nema razloga za brigu.

Ipak, njene reči podigle su teniske zvezde na noge. VTA je tražio istragu od kineskih vlasti, a podršku teniserki pružili su Novak Đoković i Naomi Osaka.

Peng je 2014. postala svjetski broj 1 u parovima - postavši tako prva igračica iz Kine kome je to pošlo za rukom. Osvojila je titulu u parovima na Vimbldonu 2013. i Rolan Garosu 2014. godine.

U singlu je najbolji plasman karijere imala 2014. godine kada je došla do 14. mesta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati