Tenis

Direktno.rs

14. 10. 2021. 10:33 1

Koliko će još Novak sigurno biti svetski broj jedan?

Rus Danil Medvedev noćas je ispao u osmini finala mastersa u Indijan Velsu, čime je omogućio našem asu Novaku Đokoviću da zadrži prvo mesto, na kom će sigurno biti sve do 22. novembra.

Imao je Rus veliku šansu da prvi put u karijeri bude prvi na ATP listi, međutim izbacio ga je Dimitrov u ranoj fazi turnira u Kaliforniji, pa Nole može da odahne.

Posle ovakvog ishoda, matematički je nemoguće da Srbin izgubi prvu poziciju pre 22. novembra. To znači da će titulu najboljeg tenisera sveta sigurno nositi 347 nedelja.

Medvedev ima izuzetno težak zadatak da prestigne Novaka do kraja sezone. Ukoliko želi da godinu završi na prvoj poziciji na ATP listi, Rus će izvesno morati da igra više turnira i sve ih osvoji. Ali ni tada ne bi bio siguran.

Đoković bi osvajanjem titule u Parizu osigurao prvo mesto na kraju godine, i to rekordni sedmi put, bez obzira na rezultate koje bi Medvedev ostvario na ostalim turnirima. Srpski teniser je prijavljen za turnir u Bersiju, ali nije potvrdio da će tamo i igrati.

Podsećamo, prema bodovima osvojenim ove godine, Đoković zauzima prvo mesto sa 8.370 bodova, drugi je Medvedev sa 6.380.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati