Tenis

Milan Zarić

13. 09. 2021. 22:52 3

Javio se i Vilander: Znam što je Novak bio ravna linija

Rus Danil Medvedev je u finalu US Opena odigrao meč života i u tri seta je savladao prvog igrača sveta Novaka Đokovića sa 6:4, 6:4, 6:4, pa je osvojio prvi grend slem trofej.

Đoković je bio na korak do teniske večnosti. Da je uzeo US Open, postao bi prvi igrač nakon 52 godine koji je osvojio kalendarski slem, sva četiri najveća turnira u istoj godini. Poslednji i jedini u Open eri to je uspeo legendarni Rod Lejver, davne 1969. godine.

Ovaj meč bio je poseban za Đokovića i jer je titulom mogao da pobegne najvećim rivalima Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu po broju osvojenih grend slemova. Sva trojica imaju po 20, a Đoković je mogao da dođe do 21 i tako dokaže da je najveći svih vremena. Ipak, nije uspeo i šansu će morati da traži sledeće godine.

Poraz Đokovića je šokirao i sve najveće teniske stručnjake, pa je tako legendarni Šveđanin Mats Vilander u razgovoru za Eurosport priznao da nije očekivao poraz srpskog igrača.

- Nisam verovao da će se ovo dogoditi, ali sad mogu da shvatim zašto je Novak bio takva ravna linija. Možda je odigrao previše dugih mečeva pre finala. Do finala je bio na terenu šest sati više od Danila. Možda je to bilo presudno, ali isto tako treba reći da je Medvedev igrao neverovatno dobar tenis tokom celog turnira - kazao je bivši broj 1, pa objasnio da i ovaj poraz može biti pozitivna stvar za Srbina.

- Samim tim što je došao u šansu da se bori za ovo, napravio je nešto ogromno. Ne zaboravimo da je on već osvojio "Nole Slem". Ima sva četiri u nizu, samo nisu bili u istoj godini. Ljudi ga vole, svidela im se njegova borba na kraju. Mislim da mu je ta ljubav ugrejala srce, što se videlo i po njegovim suzama. Na završnoj ceremoniji bilo je jasno koliko mu je teško, ali Đoković je sinoć osvojio srca mnogih. Meni je žao jer nije igrao najbolji svoj tenis. Tužan sam zbog načina na koji je igrao - rekao je Šveđanin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati