Tenis

Direktno.rs [ Izvor: Sportske.net ]

13. 09. 2021. 16:54 0

Medvedev otkrio koliko je Nole bio blizu preokreta

Teniski svet je i dalje pod utiskom nakon finala US opena, u kom je Danil Medvedev uspeo da savlada našeg Novaka Đokovića i onemogući ga da dođe do "kalendarskog slema" i rekordne, 21. grend slem titule.

Rus je sjajno odigrao čitav turnir, doduše imao je i mnogo sreće u žrebu, a izvanrednu formu potvrdio je i sinoć u finalu koje je dobio u tri seta, tri puta po 6:4.

U trećem setu bio je i najubedljiviji, jer je vodio sa 4:0 uz dva brejka prednosti, zatim je bilo i 5:1, ali kada je trebalo da završi posao, pojavili su se problemi u igri Medvedeva.

Izgledalo je kao da se "uplašio pobede", pa je duplim greškama dozvolio Novaku da vrati jedan brejk i priđe na 5:4, ali posle meča Rus je otkrio da je imao mnogo veći problem u tim trenucima. Priznao je da ga je stigao umor, da je počeo teže da se kreće i da je meč potrajao samo malo duže, Đoković bi možda uspeo i da stvari potpuno okrene u svoju korist.

Ali, uoči poslednjeg gema, publika je uspela toliko da svojom podrškom dirne našeg tenisera, da je on zaplakao na stolici i potom u suzama izašao da odigra poslednji gem. Jasno je, to je poremetilo koncentraciju Đokoviću koja mu je baš tada bila najpotrebnija, imajući u vidu ovo što je Medvedev otkrio posle meča.

- Posle 5:3 i na 5:4, gotovo da nisam mogao da hodam. Ako pogledate snimak, kada sam išao po peškir, moje noge su se jedva pomerale. Nisam želeo da Novak to vidi, jer ako bi on to osetio, ne bi bilo dobro. Na 40:15, na dve meč lopte, išao sam na as, usledila je velika dupla greška, onda sam ponovo pokušao da pogodim prvi servis, uspeo sam i veoma sam srećan - rekao je Medvedev.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati