Tenis

[ Izvor: Sportklub ]

13. 09. 2021. 14:21 0

Prvi put od 2004: "Big 3" nije osvojila jedan GS dve sezone

Danil Medvedev je u finalu US opena savladao Novaka Đokovića i onemogućio Srbina da postane prvi teniser od 1969. godine koji je u jednoj sezoni osvojio sva četiri grend slem turnira. Osim toga, Moskovljanin je učinio da članovi "Velike trojke" prvi put od 2004. u dve uzastopne godine ne osvoje jedan od četiri najvažnija turnira.

Poslednji put kada se desilo da su dva GS turnira prošla, a da ih nije osvojila "Trojka" bila je 2004. godina. Tada je Argentinac Gaston Gaudio osvojio Rolan Garos pobedivši u finalu sunarodnika Giljerma Koriju. Prethodne godine na Otvorenom prvenstvu Francuske slavio je Huan Karlos Ferero, koji je u finalu porazio Holanđanina Martina Verkerka.

Više od 17 godina je trebalo da prođe da proteknu dve godine u nizu, a da jedan od četiri "slema" ne osvoje legende - Đoković, Federer ili Nadal.

U 2020. godini titulu na US openu osvojio je Dominik Tim, koji je u finalu bio bolji od Aleksandra Zvereva. Prethodno je u četvrtom kolu turnira Đoković diskvalifikovan jer je lopticom pogodio linijskog sudiju.

Nagoveštava li ovaj podatak kraj ere u kojoj je nezapamćeno dominantno vladala "Velika trojka" ili veterani još nisu rekli sve što su imali na teniskim terenima?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati