Tenis

Direktno.rs

02. 08. 2021. 19:43 35

"Nije uglađen kao Federer, ni lep kao Nadal, ali..."

Poraz Đokovića u Tokiju i neuspeli pokušaj da osvoji medalju ponovo je rasplamsao kritike na njegov račun, posebno u zapadnim medijima. Ipak, novinar "Al Džazire", "Čenela 4", "Vajsa" i "Politike", Janis Babulijas, stao je u odbranu Đokovića u kolumni objavljenoj na stranicama "Spektatora".

Svoj članak je i naslovio sa "U odbranu Novaka Đokovića".

"Đoković je imao fenomenalnu godinu, ali i šampioni imaju slabe dane. Uprkos mnogim uspesima, jasno je da postoji veliki broj navijača koji su bili srećni što je izgubio - i meč i živce. Pošteno je reći da je Đoković polarizujuća figura, pa tako kritike na račun 33-godišnjeg Srbina nisu neobične. On je, zapravo, bio meta tokom najvećeg dela karijere - i što se tiče navijača, ali i medija. Da li zaslužuje poseban prezir?", zapitao se Babulijas.

"Đoković nije čovek koga je lako voleti. Nekada kada pobedi rivala ismeva neprijateljski nastrojenu publiku. Njegove proslave su previše dramatične...", poručio je kolumnista.

Autor naglašava da se zaboravljaju stvari koje Đoković radi.

"Pa opet, kakva god bila presuda njegovih kolega poput Nika Kirjosa, ili Pirsa Morgana koji je Đokovića nazvao 'razmaženim derištem' nakon nastupa na Olimpijskim igrama, šta je prava istina o Đokoviću? Đoković je van terena topla i vesela osoba. Preko svoje fondacije sakuplja i donira milione dolara i pomaže svojoj Srbiji, ali i inostranstvu. Za vreme pandemije donirao je milion dolara za medicinsku opremu i respiratore srpskim bolnicama. To nije loše za osobu za koju neki lažno tvrde da negira korona virus?".

Kolumnista britanskog nedeljnika zapitao se da li postoji "nešto mračnije u korenu tolike antipatije" prema Đokoviću?

"Za neke teniske navijače nema sumnje da je on uljez, pa se kao takav suočava sa čistim snobiznom. On je klinac sa Balkana - nije uglađen kao švajcarski šampion Rodžer Federer, a niti lep i nasmejan kao španski teniser Rafael Nadal. On prekida to prelepo rivalstvo i dominira terenima".

"Kako se usuđuje?", sarkastično je dodao kolumnista.

"Pa nije Đoković jedini igrač koji je izgubio živce na terenu. Videli smo takve stvari i od šampiona kao što su Serena Vilijams ili Rodžer Federer", dodaje engleski novinar i poručuje da se samo kod Đokovića to "uzelo za zlo" i da ga navijači ne vole zbog toga.

Na kraju ističe:

"Đoković je jedan od najboljih tenisera koje je svet video, rušio je rekord za rekordom, on je idol mladima u Srbiji i svoje vreme i bogatsvo koristi kako bi im pomogao. Takođe, zauzima se za mlade tenisere koji tek počinju. Ipak, previše puta u Novakovom slučaju te stvari budu neprimetne. Teško da zbog toga možete da krivite Đokovića što je ponekad gubio živce i rugao se protivnicima..."

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 35

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati