Tenis

Milan Zarić

30. 07. 2021. 11:50 13

Zlato ostalo samo san, Novak igra za bronzu na OI

Najbolji svetski teniser Novak Đoković neće uspeti da na Olimpijskim igrama u Tokiju osvoji zlatnu medalju, budući da je u polufinalu izgubio od Nemca Aleksandra Zvereva sa 6:1, 3:6, 1:6. Ipak, i dalje ima šansu da osvoji odličje, i to u duelu sa Pablom Karenjom Bustom, u meču za treće mesto.

Kakvu je šansu Novak imao! Vodio je, osvojio prvi set, imao brejk u drugom, a onda se igra prvog reketa sveta potpuno raspala. Do kraja meča je uzeo samo gem, naspram čak 10 koliko je osvojio Zverev, pa nije ni mogao da očekuje bolji rasplet.

Polufinalni okršaj je počeo onako kako smo se nadali, napravio je Novak dva brejka u prvom setu i za tili čas rešio pitanje pobednika, budući da je prvi set osvojio sa 6:1.

Idealno se odvijala situacija i u drugom setu, jer je Đoković brejkom došao do 3:2 i izgledalo je da će ovo biti samo još jedan rutinski dan na poslu najboljeg svetskog tenisera, ali...

Ne da nije uspeo da potvrdi brejk, već je došlo do žestokog pada u igri Đokovića, Zverev se razmahao, pa Noletu spasa nije bilo.

Zverev je do kraja drugog seta napravio dva brejka i vezao četiri gema, što mu je omogućilo da osvoji drugi set sa 3:6. I u tom ritmu je Zverev nastavio, nanizao je još četiri gema u trećem setu, poveo sa 0:4, nakon čega je bilo jasno ko će se na kraju radovati.

Novak je do kraja uspeo tek da uzme gem, pa je ostao bez šanse da se bori za zlatnu medalju. Ali, i dalje ima šansu da se iz Tokija vrati sa odličjem, budući da će sutra igrati za bronzu sa Pablom Karenjom Bustom, koji je danas izgubio od Rusa Karena Hačanova.

Sa druge strane, ima Novak šansu da danas, ipak, dođe do medalje, pošto će u miksu sa Ninom Stojanović igrati protiv ruske kombinacije Jelena Vesnina / Aslan Karacev.

Treći set: Đoković - Zverev 1:6

1:6 - KRAJ! Zverev je u finalu, Novak će igrati za bronzu...

1:5 - Pustio je ruku Zverev, pogađa praktično sve. Na taj način je osvojio i odlučujući poen u ovom setu. Raspalio je forhend, poslao loptu tamo gde Nole nije mogao da je stigne i došao je na korak do finala.

1:4 - Prekinuta je silovita serija Zvereva od osam vezanih gemova. Novak je konačno uspeo da uzme gem, da li će ga to trgnuti u samom finišu seta?

0:4 - Pokušao je Novak da ponovo, kao u prethodnom gemu, dođe do brejk lopti. Poveo je sa 15:30, a onda se razgoropadio Zverev, koji je odličnim, preciznim udarcima nizao poene i došao do nove potvrde brejka...

0:3 - NOVI BREJK ZVEREVA! Četvrti put u nizu oduzima servis Novaku, koji je izgubio sedam vezanih gemova. Ima li Nole rešenje za izlaz iz ovako teške situacije?

0:2 - ŠTETA! Mogao je Novak da uzvrati da uspostavi egal u trećem setu. Imao je četiri brejk lopte, međutim nijednu nije iskoristio, jer je Zverev servirao odlično kada bi se našao pod pritiskom, neutralisao je sve opasnosti i potvrdio brejk.

0:1 - Igrao je Zverev kao u transu u drugom setu, vezao je četiri gema, a ta serija je nastavljena i u trećem setu. Došao je Nemac do dve šanse da oduzme servis Novaku, prvu nije iskoristio, ali drugu jeste, i to nakon što je Đoković ispucao lopticu u aut, pa je došao do novog brejka.

Drugi set: Veliki pad u Noletovoj igri, Nemac se strahovitom serijom vratio u život, Đoković - Zverev 3:6

3:6 - Pretio je Novak, ali do brejka nije mogao. Nemac je odličnim udarcima rezoružao našeg tenisera, pa je izjednačio u setovima. Biće ovde još drame...

3:5 - Veliki pad u igri Novaka Đokovića. Zverev je poptuno pustio ruku i ređa brejkove. Još jednom je Noletu oduzeo servis, pa je došao u priliku da servisom izjednači.

3:4 - U seriji je Zverev. Dva vezana gema osvaja bez izgubljenog poena... Kao da mu je pomoglo to što je u petom gemu iskalio bes na mrežici i reketu.

3:3 - ŠTETA! Imao je priliku Đoković da dotuče rivala, koji bi se teško vratio da je potvrđen brejk. Međutim, to nije bio slučaj. Jer, srljao je Nole, doživeo je pad u igri, te je izgubio servis sa nulom.

3:2 - EVO BREJKA! Došao je Novak do dve brejk lopte, jednu nije iskoristio, ali drugu jeste. Bio je nestrpljiv Zverev, hteo je sve da završi servis-volejom, međutim na mreži se nije dobro snašao, već je lopticu poslao u mrežu!

2:2 - Kako bitan gem! Ponovo je izvršio pritisak Nemac, došao do izjednačenja, a onda i konstantno vraćao Novaku udarce, koji su bili veoma precizni. Jedan od njih na 40:40 nije uspeo, izbacio je lopticu u aut, kada se začuo Đokovićev pobednički urlik, a onda još jedan poen za novo izjednačenje.

1:2 - Još jedan lak gem u drugom setu za Zvereva... Ponovo je prepustio Đokoviću samo jedan poen i došao do ukupno trećeg gema na meču.

1:1 - Baš kao i u prvom setu, Novak se ponovo na startu mučio, Zverev je imao brejk loptu, ali je, kao i u prethodnom delu igre, nije iskoristio. Ponovo je Nole u odsudnim momentima odlično servirao, te je tako došao do izjednačenja.

0:1 - Zverev je razbijen u prošlom setu, ali nije dozvolio da ovaj deo igre loše počne po njega. Sa jednim prepuštenim poenom je prvi put poveo na meču, međutim sada je na potezu Nole.

Prvi set: Moćni Nole kaznio baš svaku grešku Nemca, Đoković - Zverev 6:1

6:1 - TAKO JE, NOLE! Potvrdio je dominaciju, osvojio je na silovit način prvi set i sada ga samo jedan deli od finala Olimpijskih igara i sigurne medalje u Tokiju.

5:1 - Nole gazi protivnika... Sve propuštene šanse su stigle na naplatu, pa je Đoković došao do još jednog brejka. Ne greši Đoković, pa je i drugu brejk loptu iskoristio da dodatno isfrustrira Nemca. Sada će servirati za osvajanje prvog seta.

4:1 - Brejk, pa potvrda! Ponovo je pokušao Nemac da izvrši pritisak, došao do izjednačenja, ali kao i do sada, kada je bilo presudno, Novak je bio taj koji je briljirao, te je došao do ogromnih 4:1.

3:1 - MA, TAKO JE! Propustio je Zverev šanse i stigla je kazna. Novak je tako posle izgubljenog poena, nanizao tri, došao do brejk šanse, koju je iskoristio. Poslao je savršeni bekhend pored Zvereva, koji nije stigao na mreži da udari lopticu.

2:1 - DOBRO JE! Ponovo je bio opasan Zverev, u nekoliko navrata je došao do izjednačenja, međutim Nole je bio jači od svih pretnji. Strpljivo je gradio poene i gem je okončao na savršen način - drop šotom.

1:1 - Znatno je bio sigurniji na svoj servis Nemac. Jeste Nole osvojio prvi poen, ali je onda Zverev uzeo naredna četiri i došao do izjednačenja.

1:0 - Prvi gem i odmah drama... Izvršio je pritisak Zverev na našeg asa, došao je do brejk lopte, ali je tada Nole zaigrao kako ume. Dva brza poena posle servisa, a onda i aut nemačkog tenisera bilo je dovoljno da Đoković povede.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati