Tenis

Direktno.rs

28. 07. 2021. 10:50 2

Đoković prepustio samo četiri gema Fokinu

Novak Đoković u osmini finala Olimpijskih igara odmerio je snage sa Alehandrom Davidovičem Fokinom, 34. teniserom sveta, savladavši ga rezultatom 2:0 (6:3, 6:1).

Samo na početku meča bilo je određenih problema za Novaka, naročito na servisu. Međutim, kada su se procenti stabilizovali, Davidovič-Fokina nije imao apsolutno nikakve šanse. Držao je Đoković "čas" tenisa Špancu, baš kao što je to radio nekoliko meseci ranije na turniru u Rimu.

Prvi set krenuo je uz određene probleme po Novaka, koji su se manifestovali onda kada je igrao na "osunčanoj" strani terena. Međutim, kada je to preživeo, srpski teniser je već u narednom gemu uzeo brejk i potom ga očuvao do samog kraja. Možda je mogao i ranije da završi ovaj period igre, ali se Španac nekako "koprcao".

Za razliku od prvog seta, kada je Novak igrao nešto "sporije" na početku, u drugom je nagazio protivnika od samog starta. Mogao je do brejka već u prvom gemu, ali kada to nije uradio tada, učinio je dva gema kasnije. Još jednom je posle velike borbe Đoković uzeo servis Španci u petom gemu, a potom je samo priveo posao kraju, kako on to zna i ume.

Prvi reket planete je do sada samo jednom igrao protiv Španca, a u Rimu ove godine ubedljivo je slavio sa 6:2, 6:1.

Ipak, neretko su zajedno trenirali u Španiji, a pred put u Tokio Davidovič Fokina je formu brusio sa Rafaelom Nadalom na njegovoj akademiji.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Keija Nišikorija, japanskog tenisera, koji je slavio protiv Ilje Ivaške iz Belorusije sa 7:6(7), 6:0.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati