Tenis

[ Izvor: Sportklub ]

10. 07. 2021. 17:40 1

Ešli Barti šampionka Vimbldona

Ešli Barti je šampionka Vimbldona u konkurenciji dama. U finalu je savladala Čehinju Karolinu Pliškovu 6:3, 6:7 (4:7), 6:3 i postala treća Australijanka koja je osvojila najprestižniji turnir na svetu.

Najboljoj teniserki sveta ovo je druga gren slem titula. Prvu je osvojila na Rolan Garosu 2019. godinu.

Od samog starta je kontrolisala dešavanja na terenu i potpuno zasluženo savladala Pliškovu, koja je bila daleko od nivoa, koji je prikazala u Londonu do finalnog meča.

U prvom setu Barti je lako stigla do 4:0. Uspela je Pliškova da se probudi, osvoji nekoliko gemova, ali već posle 28 minuta na semaforu je stajalo 6:3 za Australijanku.

Barti je bolje otvorila i drugi set.  Napravila je brejk i povela 2:1. Uzela je i naredni za dva gema viška. Međutim, onda se probudila Pliškova, oduzela servis rivalki i stigla do vođstva 4:3. Do 5:5 su obe čuvale servis. Čehinja je prva popustila i Barti je na 6:5 servirala za meč.

Stegla se ruka Australijanki kada je stigla na gem od trijumfa. Pliškova pravi brejk, a onda sjajnom igrom u taj brejku izjednačava skor u setovima.

Međutim, loše otvaranje setova skupo je na kraju koštalo Čehinju. Odmah je ispustila svoj servis. Barti je povela 3:0, ali ovaj put prednost nije uspuštala. Rutinski je dobila treći set i osvojila najvažniju titulu u karijeri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati