Tenis

[ Izvor: Sport klub ]

09. 07. 2021. 17:20 0

Italijan piše istoriju: Beretini u finalu Vimbldona!

Mateo Beretini je prvi finalista Vimbldona! Italijan je u polufinalu savladao Poljaka Huberta Hurkača 6:3, 6:0, 6:7 (3), 6:4.

Beretini će igrati svoje prvo grend slem finale. Treći je Italijan kome je to pošlo za rukom, prvi koji će se za titulu boriti na Vimbldonu.

Mateo je zabeležio 11. uzastopnu pobedu na travi, pošto je pred početak turnira na Ol Ingland klubu slavio na Kvinsu.

Na putu do finala deveti teniser sveta je pobedio Pelju, Van de Zandšulpa, Bedenea, Ivašku, Ože-Alijasima i na kraju Hurkača. Za titulu će se boriti sa boljim iz duela Đoković – Šapovalov.

Hurkač posle pobeda nad Federerom i Medvedvim, nije imao snage za Beretinija.

Bez izgubljenog poena su obojica uzeli svoji prve servis gemove, da bi odmah potom Beretini zapretio. Dva puta je prošao rivala na mreži i imao je Italijan tri vezane brejk lopte. Počeo je bolje da igra Hurkač, pa se izvukao iz neprijatne situacije. Poljak je potom do brejk lopte stigao u šestom gemu, ali je nakon osam minuta Italijan ipak osvojio svoj servis gem. U nastavku je Beretini diktirao ritam, bio je agresivniji, pa je napravio dva brejka, koja su mu donela set.

Nikakve šanse Italijan nije davao protivniku u nastavku. Bio je fokusiran, igrao je agresivno, odlično je i servirao i riternirao, pa je brzo poveo 4:0. Nije imao Hurkač odgovor na igru rivala, suviše je grešio. Stigao je Poljak priliku da vrati jedan brejk, ali je nije iskoristio. Poveo je Mateo 5:0, a onda novim brejkom došao do drugog seta.

Prijala je pauza Hurkaču, koji je otišao i do svlačionice. Bolje je igrao 18. teniser sveta u nastavku, popravio je servis. Ni Beretini nije odstupao od svoje igre, pa u trećem setu nije viđena brejk lopta. Odlučivao je dodatni gem. Fantastično je počeo Hurkač tajbrejk, pa je poveo 4:0. Stegla se ruka Italijanu, pa je Poljak održao razliku i dobio treći set.

Na najbolji mogući način je Beretini počeo naredni set, pošto je već u prvom gemu napravio brejk. Čuvao je tu prednost italijanski teniser bez većih problema i došao je do velike pobede.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati