Tenis

Direktno.rs

06. 07. 2021. 16:09 1

Sve je jasno: Nole ostaje prvi i posle Vimbldona!

Hubert Hurkač poslednji je učesnik četvrtfinala u konkurenciji muškaraca na Vimbldonu. Poljak je u nastavku meča od juče preokrenuo rezultat i savladao drugog nosioca Danila Medvedeva 2:6, 7:6 (7:2), 3:6, 6:3, 6:3. To ujedno znači da je Rus izgubio šansu da posle trećeg grend slema u sezoni srvgne Novaka Đokovića sa prvog mesta.

Igrači su izašli na Centralni teren pri vođstvu Medvedeva od 2:1 u setovima i 4:3 u četvrtom setu za Hurkača. Momentalno je Poljak napravio brejk, a onda u narednom gemu sigurnim servisom stigao do izjednačenja u setovima.

Nervozni Medvedev nikako nije mogao da se snađe na terenu. Uspeo je da osvoji prvi gem na startu odlučujućeg seta, ali je onda u trećem izgubio svoj servis bez osvojenog poena. Hurkač je poveo 2:1, odmah zatim potvrdio brejk i do kraja bez mnogo muke sačuvao prednost za važnu pobedu.

Hurkač će za mesto u polufinale već sutra odmeriti snage sa Rodžerom Federerom. Biće to njihov drugi međusobni duel. Jedini do sada dobio je Federer u četvrtfinalu Indijan Velsa 2019. godine.

Treba reći da je Medvedev ovim porazom izgubio šansu da na prvom mestu ATP rang liste prestigne Novaka Đokovića po završetku Vimbldona. Srbin će još neko vreme biti svetski broj 1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati