Tenis

Direktno.rs

13. 05. 2021. 10:45 0

Impresivni Đoković oduvao mladog Španca

Novak Đoković je na ATP Mastersu u Rimu uverljivom igrom savladao Alehandra Davidoviča Fokinu 2:0 (6:2, 6:1) i plasirao se u četvrtfinale gde ga očekuje duela sa Stefanosom Cicipasom.

Posle nervoze u duelu sa Fricom, mnogi su s nestrpljenjem očekivali duel sa Alehandrom sa kojim redovno trenira na Majorki. Uspavano je počeo Novak meč protiv mladog Španca koji je već na startu došao do brejka.

Ali, prvi reket sveta je odmah uzvratio brejk, pa je prvi set počeo "od nule". I sa nulom je završio treći gem u korist Đokovića, a kao posledica dobrog servisa i snažnih udaraca. Dodao je Novak gas u šestom gemu, napravio je novi brejk i uz odlične servise lako stigao do 5:2. I nije čekao mnogo, napravio je i treći brejk za slavlje u prvom setu od 6:2.

Lepo vreme je sigurno imalo uticaj na Novakovo raspoloženje za razliku od onog dodadnog kišnog dana iz meča sa Fricom pa je nastavio da daje časove 48. teniseru na ATP listi koji je bio prilično nestrpljiv u nekim ključnim momentima. Vezao je Novak 9 dobijenih uzastopnih gemova, poveo 5:0 i propustio dve meč lopte. Španac je spasio čast da ne izgubi sa nulom već sa 6:1. Impresivna partija prvog reketa sveta i triujumf za 70 minuta.

U četvrtfinalu prvi reket sveta igraće protiv Stefanosa Cicipasa koji je sa 2:0 pobedio Beretinija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati