Tenis

[ Izvor: Mediji ]

22. 02. 2021. 09:58 1

Nole ukrotio Medvedeva sa ranom od 25 milimetara

Terminator je nadimak koji sasvim odgovara Novaku Đokoviću a koji je davno dobio jer je na Australijan openu u finalu urkotio Danila Medvedeva uprkos napuknuću mišića trbušnog zida koji se tokom mečva uvećavao sa 1,7 na 25 milimetara.

Izdržao je napad sa svih strana Novak od medija i proizvoljnih mišljenja da je fingirao povredu mišića stomačnog zida, tek posle pobede progovorio je o svemu. Međutim, na slikanju sa peharom otkrio je novinarima i tačne podatke o veličini napuknuća mišića.

- Došao sam ovde pravo sa snimanja magnetnom rezonancom, koje je pokazalo da je šteta sada veća nego kada se povreda dogodila. Napuknuće je veće. Bilo je u prvi mah 1,7 milimetara, a jutrošnji pregled je pokazao da je poraslo na 25 milimetara. Nije ništa strašno, sudeći po onom što su mi lekari rekli, ali čeka me svakako period mirovanja, dok ne zalečim mišić - otkrio je Đoković.

Pomirio se teniski kralj s tim da mu neki i dalje neće verovati.

- Ima ljudi koji će uvek sumnjati u ono što govorim ili radim i to je u redu. Pomirio sam se s tim da ne mogu baš svakom učinim zadovoljnim. Da li me to frustrira? Naravno, imam i ja emocije kao svi drugi i ne uživam u tome kada me kritikuju i kada me osuđuju. Ali u isto vreme prihvatam realnost da svako ima pravo na mišljenje.

Satisfakcija je trofej u rukama.

- Bilo je ovo jedinstvo putovanje, koje će mi, bez sumnje, ostati urezano u pamćenje po mnogo pozitivnih stvari. Otkrio sam neke nove stvari o sebi i svemu što mi se događalo prethodnih pet-šest nedelja. U svakom slučaju, osećam da sve što se dešavalo na terenu i van njega čini ovu pobedu još većom i slađom - konstatovao je svetski broj jedan.

Tih 25 milimetara uz stručnjake kakve uz sebe ima ostaviće Novaka na odmoru jedno tri nedelje i ne bi trebalo da mu poremeti planove u ovoj godini. Đoković je zakoračio i u 309. nedeljeu na vrhu ATP liste, sledeće će izjednačiti rekord Rodžera Federera a biće sigurno lider do prve nedelje aprila, odnosno 314 nedelja. Posle Australijan Melburna redosled na vrhu se samo malo promenio jer je Medvedev preskočio Tima na trećem mestu a opasno ugrožava i Nadala. Srpski teniseri su dobro igrali u Australiji i zadržali su svoje pozicije u Top 50.

ATP lista (od 22. februara 2021.)

1. Novak Đoković (Srbija) 12.030 poena

2. Rafael Nadal (Španija) 9.850

3. Daniil Medvedev (Rusija) 9.735

4. Dominik Tim (Austrija) 9.125

5. Rodžer Federer (Švajcarska) 6.630

6. Stefanos Cicipas (Grčka) 6.595

7. Aleksander Zverev (Nemačka) 5.615

8. Andrej Rubljov (Rusija) 4.609

9. Dijego Švarcman (Argentina) 3.480

10. Mateo Beretini (Italija) 3.480
-------------------------------------
27. Dušan Lajović 1.875

31. Filip Krajinović 1.718

41. Miomir Kecmanović 1.388

59. Laslo Đere 1.068

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati