Tenis

S. I.

27. 01. 2021. 10:53 0

NADAL O NOVAKU I AO Nisam opsednut rivalstvom i trofejima

Rafael Nadal je ćutao više od 10 dana u Australiji da bi onda u roku od 24 časa dao dva intervjua i u oba je na indirektan način morao da govori o Novaku Đokoviću.

Dok se u prvom intervjuu "prao" posle prozivki brojnih tenisera i teniserki u Australiji da nije kao Đoković ništa uradio da im se poboljša položaj, u drugom je Nadal za "CNN" govorio o ciljevima, rivalstvu sa Novakom i njegovom javno izrečenom cilju da želi da bude najtrofejniji teniser.

- Ja se uvek takmičim, ali nikada nisam bio opsednut time da budem najbolji. Samo sam bio koncentrisan na to da dam svoj maksimum u svakom trenutku. To mi daje mogućnost da se borim za najvažnije stvari, ali za mene je najvažnije vratiti se kući posle svake sezone i reći da sam ponosan na to što sam uradio tokom te godine – Nadal - Uradio sam i više nego što sam mogao da sanjam u svojoj teniskoj karijeri. Naravno, bilo bi neverovatno da osvojim još jedan Grend slem i da na kraju završim kao igrač koji je osvojio najviše njih u istoriji. Ali, znam da to neće biti ključ za moju sreću u budućnosti. Samo treba pokušavati, nemam pritisak, nemam opsesiju. Ako se to desi, to je fantastično.

Biranim rečima je govorio o rivalstvu sa Novakom i Rodžerom Federerom koga nema u Australiji jer se nije oporavio od poverde.

- Mislim da je to pozitivno rivalstvo. Uvek sam imao odličan odnos sa svojim protivnicima. Iskreno, tako se ja bar osećam. Sa obojicom sam imao dobar odnos, tu je dosta respekta i radili smo velike i važne stvari za naš sport. U smislu karijere, terali smo jedan drugog da budemo bolji. Kada je neko pored tebe ko radi sjajne stvari, mnogo bolje od tebe, daje ti put šta treba da popraviš da bi unapredio igru.

Poslao je i pomirljivu poruku pred start sezone u Australiji.

- Čitav svet pati. Ne možemo da se žalimo. Možemo samo da zahvalimo Australskoj teniskoj federaciji i svim Australijancima što su nas prihvatili jer nas ovde niko nije čekao. Znam da su mesecima u strogom karantinu. Dobro je što uopšte možemo da igramo tenis. Teška je situacija za 72 igrača koji su u strogom karantinu, saosećam sa njima. Ali kad smo leteli za Australiju, znali smo da će postojati stroga ograničenja jer ovde sjajno kontrolišu pandemiju. Jedan su od najboljih primera na celom svetu. Naravno, u redu je žaliti se, ali vredi šire sagledati šta se događa. Svi vide koliko ljudi širom sveta umire, gube rodbinu bez mogućnosti oproštaja. To se događa u mojoj zemlji, sa mojim najmilijima. Kad sve to vidimo, trebalo bi da razmišljamo pozitivnije - rekao je Nadal.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati