Tenis

S. I.

26. 01. 2021. 09:28 1

"U petak ću prvo da istrčim do parka, pa na teren"

Teniseri i teniserke ulaze u poslednja četiri dana dvonedeljnog karantina i u petak ujutru će svi moći slobodno da se kreću.

Bez obzira na mnogo bolje uslove i daleko veći komoditet za boravak i rad koje imaju on i top igrači u Adelajdu, Novak Đoković jedva čeka da ponovo bude slobodan.

- Prva stvar koju ću uraditi u petak ujutru je da ću istrčati do parka i tamo ću provesti bar sat vremena. Nedostaje mi da budem slobodan i da mogu da šetam okolo - rekao je Đoković govoreži za radio emisiju.

Karantinski dani su mu prošli mnogo bolje i zabavnije nego većini kolega u Melburnu.

- Bilo je ovde više dece sa porodicama, dolazili su ovih dana ispod balkona i igrali tenis, bilo je ljudi iz moje zemlje i Australije. Iskreno, bilo je do sada lepo iskustvo ovde u karantinu. Naravno, drugačije. Niko ne voli da bude zaključan u sobi 14 dana, ali istovremeno imamo mnogo više sreće nego oni u Melburnu. Imamo mnogo više vremena vani i na terenu i svežeg vazduha. Zato ne mogu da se bunim - rekao je svetskio broj jedan koji će u petak popodne i na teren.

Novak je ušao u 305 nedelju na čelu ATP liste, još pet ga dele do izjednačavanja rekorda Rodžera Federera. U peta i subotu top teniseri i teniserke odigraće prvi revijalni turnir, Novak igra protiv Janika Sinera, a Serena Vilijams protiv Naomi Osake.

Već od 2. februara kreće ATP kup gde Srbija brani trofej i u grupi igra protiv Nemačke i Kanade. Naši teniseri će prvo igrati protiv Kanade, Dušan Lajović protiv Miloša Raonića, a zatim na terene izlaze Novak Đoković i Denis Šopovalov. 

Žreb za Australijan open obaviće se 4. februara, a glavni turniru počinje 8. februara i traje do 22. februara. Novak brani titulu i ako uspe ponovo da podigne trofej imaće 8. marta veliko zadovoljstvo da ženama čestita njihov dan kao novi rekorder po broju nedelja provedenih na čelu ATP liste.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati